Takip Et

SON DAKİKA

Çine’de tatlı mısır hasadına başlandı

28 Haziran 2017, Çarşamba 15:01

     


Çine Ovası’ndaki çiftçiler, herkesin severek yediği ve özellikle tatil beldelerinde büyük talep gören tatlı mısır hasadına başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Karakollar ve Kahraman Mahalle Ovaları'nda tatlı mısır hasadına başlandı. Tatlı mısır tohumu firması, Çineli mısır üreticisi Gültekin Celep’in mısır tarlasında, tarla günü gerçekleştirdi. Tarla gününe Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Karakollar Mahalle Muhtarı Yalçın Kavak da katıldı. Tarla gününde, haşlatılan tatlı mısırlar davetlilere ikram edilirken, davetliler mısırın çok lezzetli olduğunu söyledi. Etkinlikte ayrıca tohum firması tarafından pide ve ayran ikramı da yapıldı. Çineli tatlı mısır üreticisi Gültekin Celep, 450 dekarlık alanda tatlı mısır ekimi yapıldığını söyledi. Mısır tüccarı İsmail Dinler, Çine Ovası'nda yetişen tatlı mısırların tatil beldelerinde büyük talep gördüğünü, ayrıca Bursa, Balıkesir, İzmit, Eskişehir, Kütahya ve Yalova pazarlarında da mısırların alıcı bulduğunu belirtti.

 

“TATLI MISIRIMIZ ÇOK LEZZETLİ”

Haşlanmış tatlı mısırın çok lezzetli olduğunu aktaran Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çineli üreticilerin tatlı mısır üretiminde tecrübeli olduklarını söyledi. Başkan Atıgan, “Çine Ovası’nda yetişen ürünlerimiz çiftçilerimizin el emeği göz nuru. Büyük zahmetlerle yetiştirilen ürünlerimizi halkımızla buluşturan çiftçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin çok farklı illerinde tatlı mısırımız gibi bir çok ürünümüz satılıyor ve bu ürünlerimiz milletimiz tarafından beğeniliyor. Tüm çiftçilerimize hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum” dedi. (SEZGİN MADRAN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler