Takip Et

SON DAKİKA

Tesciller ödüllendirildi

28 Mart 2016, Pazartesi 08:59

     


Nazilli Ticaret Borsası, 2015’te yüksek düzeyde tescil işlemi yapan 25 üyesini ödüllendirdi. Tescil Ödül Töreni’nde konuşan Borsa Başkanı Ziya Aksüt, “Arkadaşlarımızın ve borsamızın yaptığı kollektif bir çalışma sonucunda biz incir üretiminde Türkiye liderliğine geldik. Hayvancılık ve diğer tarım ürünlerimizin gelişmesi ve tanıtımı için “Nazilli” adını en iyi şekilde kullanıyoruz" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazilli Ticaret Borsası, 50. yaşını düzenlenen “Tescil Ödül Töreni” gecesinde kutladı. Nazilli’de yetişen ürünleri tüm dünyaya tanıtarak ilçenin ekonomideki yüzü olan Borsa, geçen aylarda akredite alarak, yarım asırlık tecrübesini kanıtladı. Üyelerinin 2015 yılında gerçekleştirdiği yüksek düzeyde tescilleri tespit ederek sıralamaya koyan Nazilli Ticaret Borsası, 25 üyesini ödüllendirdi. En çok tescil yapan birinci kurum ÖR-KOOP olurken, Has Gıda ikinci, Cevdet Aksüt ve Oğulları üçüncü sırada yer aldı.

“NAZİLLİ MARKASI”

Gecenin açılışında konuşan Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, 1966 yılında kurulan odalarının 50 yılda onlarca başarıya imza attığını ve Nazilli için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Üreticilerin girişimci yönlerini ortaya çıkarmak için eğitim çalışmaları sayesinde farkındalık yaratarak kaliteli ürünlerin pazara sunulmasına katkı sağladıklarını kaydeden Aksüt, ürünlerde “Nazilli markasının” altını çizdi. İlçenin ürünlerini tüm dünyaya tanıttıklarını belirten Aksüt, şunları söyledi:

“Bölgemizin en önemli ürünlerinden kuru inciri “Nazilli” markası adı altında fuarlara katılarak tanıtımını yapıyoruz. Bölgedeki pamuk tarımının azalmasından dolayı, hayvancılığını ilerlediğini gördük ve hayvan pazarını yaptık. İki sene önce 100 brim olan hayvan ticaretindeki cironun şuanda 5 katını elde etmiş bulunmaktayız. Bu ayrıca bölgede hayvancılık adına yapılan bir katkı ve borsamıza bir gelirdir. Kuru incir konusuna gelince Türkiye’deki incir rekoltesinin yarısının ticareti artık Nazilli’de yapılmaktadır. Arkadaşlarımızın ve borsamızın yaptığı kollektif bir çalışma sonucunda biz Türkiye liderliğine geldik. Ayrı zamanda incir işletmeciliğinin gelişmesiyle yaklaşık olarak çoğunluğu kadın olmak üzere 5 bin kişiye iş istihdamı sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızdan sonra yeni bir projeye daha imza atmanın mutluluğu içerisindeyiz. Güneşten elektrik üretme projemiz kabul gördü ve bununla ilgili çalışmalarımızda tüm hızıyla devam ediyor. Birde bazı ürünler çok olduğu zaman kayıplar görüyoruz Bunu da önlemek için belediyeden 7 bin metrekare bir yer satın aldık. Soğuk hava deposu yapmayı düşünüyoruz. Ürünlerimiz burada tüm ürünlerimize katkı yapacak.”

“NAZİLLİ, İNCİRİN ANAVATANI VE TİCARET MERKEZİDİR”

Nazilli’nin incirin anavatanı ve ticaret merkezinin olduğunu ifade eden Ziya Aksüt, sözlerini şöyle sürdürdü?

“Biz Anadolu'ya incir satmaya gittiğimiz zaman Germencik ve İncirliova akıllara geliyordu. Ama şimdi gidildiği zaman Nazilli markası tanınıyor. Açık yüreklilikle ve rakamlarla konuşuyorum. Nazilli, incirin anavatanı ve ticaret merkezidir. Özellikle üye arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Borsamızın rakamlara son 3, 4 yıla bakıldığı zaman ikiye katladı. Gelirlerimizde buna bağlı olarak arttı. Elde ettiğimiz paraları kasada tutmak yerine, yatırımlar yaparak harcıyoruz. Bu yapılan çalışmalar sonucunda arkadaşlarımız borsamıza yaptırdıkları tescillerle katkı sağladılar. Sonuç olarak nice 50 yıllar diliyorum.”

ÖR-KOOP TESCİLİN LİDERİ

Nazilli Ticaret Borsası'nda 2015 yılında en çok tescil işlemi gerçekleştiren kurum ÖR-KOOP olurken, Has Gıda ikinci, Cevdet Aksüt ve Oğulları üçüncü sırada yer aldı. Ödüllendirilen 25 kurum şöyle açıklandı:

'' ÖR-KOOP, Has Gıda, Cevdet Aksüt ve Oğulları, Nurlar Ticaret, Öz Şimşek Tarım Ürünleri, İbrahim Arık Besici ve Celep, Mustafa Çağlar Tarım Ürünleri, Kırlıoğlu, Zeta Tarım Ürünleri, ENKA ım Ürünleri, ENKA Yerli Ürünler Ticareti, Efekan, Hisar Tarım ve Hayvancılık, Beyaz Tarım Ürünleri, Kazım Güler Yerli Ürünler Ticareti, Uğur Tarım Entegre, Korkut-San, Altın İncir, YOB-Gıda, Volkan Yerli Ürünler, Sütman, Engin Yerli Ürünleri, Ömür Yerli Ürünleri, Eraslanlı, Rafet Süren Yerli Ürünler ve Kaplanlar Zirai Ürünleri.''

“DEMOKRASİNİN TEMELİ KURUMLAR VE KURALLARDIR”

Tescil birincilerine ödüllerini veren Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Borsa’nın kurumsallaşma adına büyük işler başardığını ifade etti. Kurumlara ve kurallara uyulduğu takdirde adam olunacağını kaydeden Okur, şöyle konuştu:

“50 yıl bir kurumun kurallaşması için yeterli bir süre. Nazillli Ticaret Borsası artık kurumsallaşmış ve rüştünü ispat etmiştir. Bu kurumsallaşma olayını benim çok önemsediğimi buradan ifade etmek istiyorum. Demokrasinin temeli kurumlar ve kurallardır. Kurumlar ne kadar sağlam olursa ve kurallara o kadar riayet edilirse demokrasinin kurallarıda o kadar iyi işler ve devletin temelleri de o kadar sağlam olur. Bize düşen kurumlarımıza sahip çıkmak, kurallara 7’den 70’e uymak. Hani gazetelerde bir tefrika ve borsamızın vardı “Ne zaman adam oluruz?”, eğer biz kurumlarımıza sahip çıkarsak, kurallara uyarsak o zaman adam oluruz. Dolayısıyla, bu kurumsallaşmış yapısından dolayı Ticaret Borsamızı tebrik ediyorum. Ticaret Odamızdan sonra akreditasyonu alan ikinci kurum olan, Borsamıza ilçemize bu gururu yaşattığı için ayrıca tebrik ediyorum.”

Nazilli Ticaret Borsası tarafından düzenlenen 50. yıl gecesine, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. (MEHMET ALİ CİNTOSUN)







 
Son Eklenen Haberler