Takip Et

SON DAKİKA

"Bu sene nasibimiz kadar yiyeceğiz"

27 Ağustos 2016, Cumartesi 03:26

     


Yenipazar Koyunlar Mahallesi'nde incir üretimi yapan Mehmet Değirmencioğlu (62), aşırı yağışlar nedeniyle incirin büyük zarar gördüğünü belirtip, "Allah'tan gelen felakete sözümüz olamaz. Bu sene nasibimiz kadar yiyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yenipazar'ın tek tescil markalı incir üretimi yapan Koyunlar Mahallesi'nde de aşırı yağış ve dolu nedeniyle incirde büyük zarar oluştu. En kaliteli ve lezzetli incirin Kasaplar Mahallesi'nde yetiştiğini söyleyen çiftçiler, yağışlar nedeniyle incirin zarar gördüğünü ifade etti.

"ALLAH'TAN GELENE SÖZÜMÜZ OLAMAZ"

Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, mahalleyi ziyaret ederek zarar gören ürünlerin durumu hakkında bilgi aldı. 2010 yılında ürün tescil markası alan Koyunlar'da üretici yetiştirdikleri incirin çok kaliteli olduğunu iddia etti. Fakat bu yıl yağışlar nedeniyle incirin çok fazla zarar gördüğünü belirten üretici, "Nasibimiz kadarıyla yetineceğiz" diyerek, isyankar olunmaması gerektiğini vurguladı. Bahçesinden geçen yıl 18 ton incir aldığını ifade eden Mehmet Değirmencioğlu, "Burada yetişen incir kaliteli olduğu için tescil markası alındı. Burada yetişen incirden yiyenler, sonraki yıllarda mutlaka tekrar almak istiyor. Geçen yıl her yerde incir 7-8 liradan alındı. Fakat biz 12-13 liranın altında incir satmadık. İncirlerimizin içi çok ballı ve bol çekirdekli. Ama bu yıl dolu ve yağmur nedeniyle incirlerin içi çürüme yaptı. Geçen yıl 18 ton incir aldığım bu bahçeden 5 veya 6 ton ürün ancak çıkar. Ne yapalım, Allah'tan gelen felakete sözümüz olamaz. Bu sene nasibimiz kadar yiyeceğiz" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Kozbek, zarar gören ürünlerin tespiti için komisyon oluşturulduğunu ve kısa sürede bu zararın ne kadar olduğunu belirleyeceklerini bildirdi.

(ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler