Takip Et

SON DAKİKA

Tarım danışmanları sahaya indi

26 Kasım 2016, Cumartesi 16:47

     


Tarım danışmanları Karacasulu çiftçilerle bir araya geldi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu Ziraat Odası bünyesinde tarım danışmanı olarak göreve başlayan ziraat mühendisleri sahaya indi. Arazilere giderek üreticileri bilgilendiren tarım danışmanları, önceki gün Geyre Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Metin Sarıdayı’nın talebi üzerine mahalle kıraathanesinde üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi, bilgilendirme yaptı.

Geyre kıraathanesinde yapılan bilgilendirme toplantısına İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Rahmi Şendalgıç, Geyre Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Metin Sarıdayı ve üreticiler katıldı. Ziraat Odası bünyesinde tarım danışmanı olarak görev yapan ziraat mühendisleri Barış Ozan Çevik, Ali İlgili ve Elif Aydın, üreticilere, yörenin geçim kaynakları arasında önemli yer tutan zeytinin iklim şartlarına göre budanması, gübrelenmesi ve sulanması konularında bilgi verdi. Daha kolay iş gücü, daha az girdi maliyetiyle nasıl tarım yapılabileceğini anlatan Ziraat Mühendisi Barış Ozan Çevik, toprak analizi yapmadan gübre atılmaması konusundan çiftçileri uyardı.

''VAHŞİ SULAMAYI BIRAKIN''

Toplantıda, küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklık nedeniyle vahşi sulamadan vazgeçilerek modern sulama yöntemleri olan damlama ya da basınçlı yağmurlamaya sisteminin tercih edilmesi istendi. Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda çiftçiler merak ettikleri konuları tarım danışmanlarına sorarak bilgi aldı.

Geyre Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Metin Sarıdayı'nın, sulamada öncü olan Geyreli zeytin üreticisi Mehmet Kaya'yı plaketle ödüllendirmesinin ardından söz alan İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Rahmi Şendalgıç, her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyledi. Zaman zaman iletişim kopukluğu yaşandığını, çiftçilerin sorunlarını söylemedikleri sürece yardımcı olamayacaklarını hatırlatan Müdür Şendalgıç, şöyle konuştu: “Çiftçiler sorunlarını söylemedikçe biz sizlerin sorunlarını bilemeyiz. İşlerin yoğunluğu nedeniyle her zaman sahada olmamız da mümkün değil. Bir sorununuz olduğunda bize gelirseniz her konuda yardımcı olmaya hazırız. Yaşanan bir sorunla ilgili çiftçimizi alıp her zaman araziye çıkabiliriz. Bunu yeter ki siz isteyin.” (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler