Takip Et

SON DAKİKA

Gıda teknikerleri atama bekliyor

26 Kasım 2016, Cumartesi 09:50

     


Gıda Teknolojisi mezunu Sedat Kolu, gıda teknikerlerin, ne devlet kadrosunda ne de özel sektörde iş bulamadığını söyledi. Devletin, gıda teknikerlerine çok az kadro açtığını belirten Kolu, “2012 yılında 8 kişi 2016 yılında da 17 alım oldu. Birçok mezun var, kadro açılmasını bekliyor, sevdiğimiz işi yapmak istiyoruz” dedi.

Gıda Teknikeri Sedat Kolu, gıda teknikerlerinin hak ettiği değeri göremediğini, binlerce mezunun işsiz olduğunu söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda gıda konusunda uzman olmayan kişilerin görevlendirildiğini belirten Kolu, “Yeterli bilgi birikimine sahip olmayan meslek grupları yetkilendirildi. Gıda teknikerinin imza yetkisi varken elimizden yetkilerimiz alındı. Devlet kadrolarında iş bulmamız imkansızken özel sektörde de artık iş bulamıyoruz. Devlet kadrosunda iş bulamayacaksak en azından denetim ve imza yetkimiz geri verilsin, özel sektörde çalışma imkanı bulalım” diye konuştu.

Teknolojinin gelişmesiyle gıda terörünün artığını kaydeden Kolu, sözlerine şöyle devam etti: “Daha fazla denetim, daha fazla sağlık, daha fazla kaliteli üretim için bizlerin iş imkanları artırılmalı ve kadrolar açılmalıdır. Binlerce gıda teknikerleri mezun olurken hepimiz işsiz kalıyoruz” ifadelerini kulandı.

“OKUDUĞUMUZ ONCA YIL BOŞUNA GİDİYOR”

Gıda denetiminde gıda teknikerlerine büyük iş düştüğü belirten Kolu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okuduğumuz onca sene boşa gidiyor. Bizim yerimize farklı meslek grupları bu işi yapıyor. Gıdacıların yapması gereken çok önemli bir durum atlanıyor ya da görmezden geliniyor. Son 50 yıla baktığımız gıdaların denetimsizliği, hile, hijyen olmayan ortamlar ve daha çok kar amaçlandığından insan sağlığı tehlikeye giriyor. Bunun için gıda teknikerlerinin ürünün fabrikaya girişinden sofrada tüketilmesine kadar geçen surede yer alması gerekir.”

Hak ettikleri pozisyonda yer almak istediklerini söyleyen Kolu, “Bizler bu ülkenin üniversitelerinde yetişip bu konuda eğitim almış iken, bu işlerin bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip olmayan insanlar tarafından yapılmamasını istemekle beraber, hak ettiğimiz pozisyonda olmak istiyoruz” dedi. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler