Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Atabay, genç işadamlarını ağırladı

26 Ekim 2016, Çarşamba 09:20

     


Didim Genç İşadamları Derneği (DİGİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı ziyaret etti. Ziyarette derneğin planları arasında yer alan engelliler okulu projesi ele alınırken Başkan Atabay da yapılacak her türlü sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer alacaklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kısa bir süre önce kurulan Didim Genç İşadamları Derneği yönetimi, protokol ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı da ziyaret etti. DİGİAD Başkanı Özgür Deniz’in başkanlığındaki heyeti, Belediye Başkanı Atabay’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ve Belediye Meclisi Üyesi Sevinç Karataş ağırladı. İşadamlarının ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Atabay, yaşadıkları yere hizmet etmenin sadece siyasete girmekle olmayacağını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının belediye başkanlığı ve kaymakamlıklardan daha önemli olduğunu belirten Atabay, kendisinin de uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarının içerisinde yer aldığını ifade ederek, “Bugün ilçemizde ticaret odasının bir boşluğu varsa onu dolduracak başka bir sivil toplum kuruluşu yok. Ben yaklaşık 10 yıl boyunca Didim Turizm Derneği’nde görev yaptım. İlk yıllarda ilçemizde Turizm Derneği diye bir şey yoktu. Yaptığımız çalışmalarla derneği canlandırdık. O dönem içerisinde bugünkü Aquasis Otel’in olduğu bölgedeki 4 araziyi, altı ayda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda tahsise çıkarttık. Güllüdam mevkisinde de 3 arazi, üç farklı önemli turizm yatırımcısı tarafından tahsis edildi. Tüm bunlar bu işe inanan bizler sayesinde oldu” dedi.

“HER TÜRLÜ SOSYAL SORUMLULUŞ PROJESİNDE VARIZ”

Atabay, sivil toplum kuruluşlarının ilçeye katkılarının fazla olacağını kaydederek, Didim’de bu adımların atılmasının önemli olduğunu vurguladı. “Her şeyi devletten beklememek lazım” diyen Belediye Başkanı Atabay, şöyle konuştu: “6-7 aylık süreç içerisinde arazileri hazırlayıp tahsise çıkartmak çok güç bir olaydır. Bu başarının meyvesini ilçe aldı ve herkes faydalanıyor. Önemli olan üretken olmaktır. Biz yerel yönetimlere düşen görev de bu tür sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmaktır. Her türlü sosyal sorumluluk projesi içerisinde biz varız, yeter ki iyi niyetle yapılsın.”

“DİGİAD’IN ÜYE SAYISI 100’Ü GEÇTİ”

Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz ise dernek kurma çalışmalarına bir yıl önce başladıklarını, yeni kurulmalarına rağmen üye sayısının 100’ü geçtiğini söyledi. DİGİAD olarak ilçenin sorunlarını ilgili kurumlara ileteceklerini ve ortak çalışmalar yapacaklarını anlatan Deniz, şunları söyledi: “İlçemizde ticaret odası çok yalnız. Bizler herkesle ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Derneğimizin üye sayısı, yeni kurulmamıza rağmen 100’ü geçti. Bu sayıyı daha da yükseltmemiz lazım. Bugün Söke Genç İşadamları Derneği çok faal bir dernek. Biz de faal bir dernek olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kurum olarak, kurumsallığın dışında gittiğimiz kurumlarda da muhatap bulmamız lazım.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler