Takip Et

SON DAKİKA

AYGİAD, sektörel girişimcilik atölye toplantısına ev sahipliği yaptı

26 Ekim 2016, Çarşamba 16:26

     


Kısa adı AYGİAD olan Aydın Genç İşadamları Derneği’nin de ortağı olduğu ‘Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi' projesinin sektörel girişimcilik atölye toplantısı Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda sektörel girişimcilik üzerine deneyimler paylaşıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Markalaşma, Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği’nin, Türkiye ve AB üye ülkelerindeki sivil toplumların karşılıklı anlayışın geliştirilmesi amacına yönelik olarak 2015 yılında çağrısı açılan Sivil Toplum Diyaloğu 4 İşletme ve Sanayi Politikası hibe programı 'Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi' projesinin sektörel girişimcilik atölye çalışması, Kuşadası'nda Macit Balık Resturant’ta yapıldı. Toplantıya AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Pehlivan başta olmak üzere, Aydın iş dünyasının önde gelen isimleri ve proje ortakları katıldı.

YENİ UYGULAMA VE DENEYİMLER PAYLAŞILDI

Atölye çalışması hakkında bilgi veren Didimli iş adamı ve AYGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Kaya, proje ortaklarının Aydın Genç İşadamları Derneği, Slovenya Gelişim Derneği, Çek Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Esnaflar Derneği, Yunanistan Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü ve İtalya Molise Verso İl 2000 Derneği olduğunu, proje iştirakçilerinin ise İstanbul Genç Girişimciler Kurulu, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Kuşadası’nda Sivil Toplum Diyaloğu ‘Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi' projesi sektörel girişimcilik atölye çalışmasının yapıldığını ifade eden AYGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Kaya, “Sektörlerinin önde gelen temsilcileri tarafından girişimcilik üzerine yeni uygulamalar ve deneyimler paylaşıldı. Başta tarım, gıda ve hayvancılık olmak üzere zeytin, zeytinyağı ve incir üretimi, işlenmesi konularıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı” dedi.

Bu projenin kültür isteyen önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Kaya, AYGİAD Yönetim Kurulu olarak 15 Kasım’da Çek Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Esnaflar Derneği’nin ev sahipliğinde Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak toplantıya katılacaklarını bildirdi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler