Takip Et

/>

SON DAKİKA

1. Sanayi'nin yeni yeri belirlendi

26 Mayıs 2014, Pazartesi 09:31

     


Kentsel dönüşüm kapsamına alınan Efeler İlçesi 1. Sanayi üst bölgesinin yeni yeri Aydın Demirciler Odası öncülüğünde belirlendi. Yeni alanda 3 etapta 150 işyeri yapılacağını açıklayan Demirciler Odası Başkanı Muhammed Ali Künkçü, şuana kadar 80 kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler İlçesi 1. Sanayi’nin Kentsel Dönüş kapsamına alındığı için, ASTİS Kooperatifi’nden satın aldıkları, Jandarma Bölge Komutanlığı, ASTİS Hurdacılar Sitesi alt kısmında Çevre Bulvarı bitişiğindeki 32 dönümlük alana yapılacağını açıkladı.

19 Ocak’ta yapılan Aydın Demirciler Odası olağan genel kurulunda gündeme gelen yer konusu hakkında Başkan Künkçü, üyelerine 1. Sanayi üst bölgesi için en uygun yeri temin etmek istediklerini ifade etmişti. Gelişmelerle ilgili bilgi veren Başkan Muhammet Ali Künkçü, “Daha önce Aydın Belediyesi döneminde sanayi bölgemizin taşınabileceği alan olarak Kocagür mevkiinde bir yer gösterilmişti. Fakat biz o alan şehir merkezine uzak olmasından dolayı kabul etmemiştik. Şimdi ASTİS tarafından bize temin edilen 32 dönümlük araziyi aldık” dedi.

3 ETAPTA 150 İŞYERİ YAPILACAK

Yeni yapılacak olan sanayi bölgesi için kayıt almaya başladıklarını açıklayan Başkan Künkçü, “Projesi hazırlanmakta olan yeni sanayi bölgesi için, bize şuana kadar 80 kişi müracaatta bulundu, yaklaşık 35 kişi de peşinatlarını yatırdı. 150 işyerinin yapılacağı bu alanı 3 ayrı etapta bitireceğiz. Parasını yatıran kişi sayısı 55’e ulaştığında ilk 55 işyerinin temel atma işine başlayacağız. 2 ayrı proje ile yapılacak işyerlerimizin 100 metre kapalı alanı, 40 metre kare perguleli alanı ve 50 metre kare de içerisinde batar katı olacak. İkinci projemizde de 70 kapalı, 20 metre perguleli alan ve içerisinde 35 metre kare batar kat olacak. Projesi 100 metre kare olan işyeri için peşinatlarını 16 bin, 70 metre kare olanlara da 11 bin lira olarak belirledik. Halk Bankası ile yaptığımız protokol ile isteyenler 120 ay vade ile iş yeri sahibi olabilecek” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)

"1. Sanayi için istişare yapılmalı"







 
Son Eklenen Haberler