Takip Et

SON DAKİKA

Vergi affında son gün

25 Kasım 2016, Cuma 13:22

     


Karacasu Mal Müdürü Zekayi Amaç, bazı alacakların yapılandırmasına ilişkin 6736 sayılı Kanun'dan yararlanmak isteyen vatandaşların, son başvuru tarihi olan bugün mesai bitimine kadar mal müdürlüklerine veya borçlarının bulunduğu vergi dairelerine başvurmaları çağrısında bulundu.

Müdür Amaç, kamuoyunda ‘vergi affı’ olarak bilinen ve 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği 1 Eylül 2016 itibariyle bugüne kadar vergi affından yararlanmak için bin 200 mükelleften 900’ünün üzerinde mükellefin müracaatta bulunduğunu bildirdi.

KARACASU BU KONUDA DUYARLI DAVRANDI

Karacasu’daki mükelleflerin bu konuda son derece duyarlı davranıp vergi borçlarını yapılandırmak için son günü beklemeden başvurularını yaptığını belirten Müdür Amaç, “İlgili kanundan yararlanabilecek durumdaki mükelleften yüzde 90’ı gelip başvurusunu yaptı. Bugün itibariyle mesai bitimine kadar vergi dairesi veya internet üzerinden müracaatları almaya devam edeceğiz. Yapılandırılmış alacakların, peşin ya da taksitli ödemelerinin son günü 30 Kasım olup mükelleflerimizin bu konuda da duyarlılık göstereceğine inanıyoruz” dedi.

YÜZDE 90'I BAŞVURDU

Karacasu halkına duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Müdür Zekayi Amaç, “Vergi borcu olan bin 200 mükelleften bugün itibari ile yüzde 90’ına yakını, yapılandırmadan yararlanmak için başvuruda bulundu. Yaklaşık 900'ün üzerinde başvuru var. Mükelleflerimiz son güne bırakmadan başvurularını yaptı. Geriye kalan yaklaşık 200 mükellefin bugün mesai bitimine kadar gelip müracaatını yapmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız peşin ödemedeki avantajları değerlendirdi. Peşin ödemelerde yurt içi üretici fiyatları endeksi YÜFE baz alınarak hesaplanıp borcun yüzde 50’i siliniyor. Bu da mükellefe oldukça avantaj sağlıyor. 18 aya kadar taksit imkanı da sunuyor. İster peşin ödeme, ister taksitli olsun bu son fırsatı kaçırmasınlar. Müracaatta bulunmayanlar, yapılandırmadan faydalanamaz” diye konuştu.

Vergi affının, mal müdürlüklerine olan motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları, mahkeme para cezalarının yanı sıra belediyelere olan vergi, ceza ve harç borçları ile esnaf ve sanatkarlar odalarına olan üye aidatı borçlarını da kapsadığı bildirildi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler