Takip Et

SON DAKİKA

Çiftçileri bekleyen büyük tehlike

25 Kasım 2016, Cuma 09:25

     


Adnan Menderes Barajı'ndan Koçarlı ve Bağarası ovalarına taşınacak su için Çine Ovası'nda çalışmalara devam edilirken Çine’nin Çöğürlük Mahallesi'ndeki tarlaların ortasından geçen yola yağmur suyunu taşıyacak büz konulmamasına tepki gösteren çiftçiler, ''Burada suyun tarlalara yönelmesine elverişli zemin hazırlanıyor. Yola bir an önce büz konulsun'' dediler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Barajı’ndan Koçarlı ve Bağarası ovalarına su ulaştırmak için yapılan çalışma sırasında Çöğürlük Mahallesi'ndeki tarlaları ikiye bölen yola, birikecek yağmur suyunu Çine Çayı’na ulaştıracak büzler konulmadığını belirten çiftçiler, ''Tarla seviyesinden yüksek yapılan yeni yola büz konulmadığı için yağmur suları tarlalarda taşkına sebebiyet verecek'' dediler.

''ÇİFTÇİLER KAVGA EDEBİLİR'' UYARISI

Çöğürlük Mahallesi'nde çiftçilik yapan ve büz konulmayan yol üzerinde tarlalarının olduğunu ifade eden Zekai Halis (53), “Bu çevrede yaklaşık 80 dönüm arazi var. Yeni yapılan yola büz konulmadığı için Çine Çayı’na dökülemeyecek olan su tarlalara yönelecek. Mahsüllerimiz taşkından zarar görecek. Bu eksikliğin acilen giderilmesi gerekiyor. Burada taşkınlar yüzünden çiftçiler arasında kavgalarda çıkabilir. Tarlasındaki suyunu arıtmak isteyen çiftçiler bir başka tarlaya su akışı için ark açabilir. Bu da çiftçiler arasında büyük kavgalara sebebiyet verecektir. Yetkilileri şimdiden uyarıyoruz. Bu eksikliğin bir an önce giderilmesini ve yağmur suyunun sağlıklı şekilde çaya ulaşması için yeni yapılan yola büz konulmasını istiyoruz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler