Takip Et

SON DAKİKA

Ülken'den jeotermal tesislere "Aydın aklı" formülü

25 Ekim 2016, Salı 13:37

     


Aydındaki jeotermal tesisler ile ilgili açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Bugüne kadar defalarca konu ile ilgili söylemlerimizin bir özeti olarak; jeotermal tesislerin çevreye, tarım ürünlerine ve insan sağlığına etkilerinin, kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde bilimsel verilere dayanılarak araştırılması ve nasıl işletilmesi gerektiğinin belirlenmesi şarttır" dedi.

Ülken, yaptığı açıklamada, sorunun tüm Aydın’ın sorunu olduğunu ve Aydın’ın ortak aklıyla yani tüm kesimlerin katılımı ile çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin konu ile ilgili bir bütçe ayırımının zaten var olduğuna dikkat çeken Ülken, şöyle devam etti:

"Başta Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, odalar ve geniş kapsamlı bir komisyonun oluşturulması gerektiği kanaatindeyim. Hem bütçe hem de akıl havuzuna ortaklık bilinciyle hareket ederek bu problemi el birliği ile çözmeliyiz. Tüm kesimler, oluşturulacak bir komisyona dahil oldukları takdirde, ortaya çıkacak rapor ve eylem planı kimsenin itiraz edemeyeceği şekilde bir 'Aydın Aklı' olacaktır. Yasal mevzuatta da düzenleme yapılarak Aydın’da kazanılan bir gelirin vergisinin Aydın’da ödenmesi gerekli. Dolayısıyla Aydın'ımızın milli gelirden alacağı paydaki hakkının başka bir ile kaymaması elzemdir. İlimizin bu kaynağının doğru ve zararsız kullanımı ile birlikte şehir ısıtması, seralarda sıcak suyun kullanımı ve termal sağlık noktasında değerlendirilmesinin beklentisi, Aydınlının en doğal hakkıdır. Gelin Aydınımız ve çocuklarımız için gerekeni hep birlikte yapalım.” (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler