Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli'de incir festivali düzenlenecek

25 Ağustos 2013, Pazar 15:48

     


Nazilli’nin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan incirin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması için, ilk kez uluslararası düzeyde festival yapılacak. Gerçekleştirilecek olan Nazilli 1. Uluslararası İncir Festivali'ne 7 ülkeden katılım olacağını belirten Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, yaptığı basın toplantısı ile festivalin amacını anlattı. Kaymakam Okur’un öncülüğünde Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına Nazilli MYO Müdür Yardımcısı Ali Erdinç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sunay Güler, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu ve Hasköy Muhtarı İyigün Carlat katıldı.

 

Nazilli'de incirin tanıtımı için bugüne kadar festival düzenlenmemesinin eksiklik olduğunu ve bu eksikliği gidermek karar aldıklarını ifade eden Kaymakam Okur, "İncir, ilçemiz ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Böyle önemli bir ürünün tanıtımına ve pazar değerinin artmasına katkı sağlayacağı kanaatiyle, uluslararası düzeyde incir festivali düzenlenmesine karar verilmiştir" dedi.

 

İNCİR AĞASI SEÇİLECEK

Festivalin Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, ADÜ Nazilli İİBF, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası ve Nazilli Ziraat Odası işbirliğinde tertiplendiğini de belirten Kaymakam Okur, "Festival programında da üreticilerimiz arasında 'En iyi incir üreticisi' yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya katılan üreticilerimizin tamamı maddi ve manevi olarak ödüllendirilecektir. Özellikle dereceye giren üreticilerimize çok değerli hediyeler verilecektir. Yarışmaya katılan ürünler, açık arttırma usulü ile satışa sunulacak ve en yüksek fiyatla alan kişi 'İncir Ağası' unvanına sahip olacaktır" şeklinde konuştu.

 

İHRACAT YAPILAN ÜLKELERDEN TÜCCARLAR GELECEK

Festival kapsamında 7 ülkeden konukların davet edildiğini de ifade eden Okur, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Festivalimizin hem eğitici hem de eğlenceli olması amacıyla 7 ayrı ülkenin halk dansları ekiplerini davet ettik. Ayrıca ilçemizden ihracat yapılan ülkelerdeki iş adamlarını da festivalimize davet ettik. Çok sayıda ülkeden, hatta Çin'den bile konuk bekliyoruz. Festival kapsamında düzenlenecek panellerle de incir üreticimizin sorunlarını, uzmanlarımızın katılımı ile masaya yatıracağız. Festivalin sonunda ise düzenlenecek halk konserinde ünlü sanatçımız Zara sahne alacak. İlk festivalimizin en iyi şekilde geçmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Tüm halkımızı festivalimize davet ediyoruz." (iha)







 
Son Eklenen Haberler