Takip Et

SON DAKİKA

Bilgen yeniden Başkan

25 Şubat 2017, Cumartesi 19:10

     


Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin 2’nci seçimli olağan genel kurulunda yeni yönetim belirlendi. Yönetime, kullanılan bin 458 oyun, 759'unu alan mevcut başkan Altan Bilgen'in listesi seçildi. Genel Kurul’da kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliğin seçimli olağan genel kurulu Çeştepe Kültür Merkezinde yapıldı. Üç adayın yarıştığı seçimde Altan Bilgen listesi kazandı.

Genel Kurula, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanvekili ve Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nafiz Karabulut, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve birlik üyeleri katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanvekili ve Konya Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Nafiz Karabulut, Divan Başkan Yardımcılığını Tevfik Gündüz, Katip Üyeliklere Ali Kaya, Mustafa Kocabaş ve Özgür Ardıç, Oy ayrımcılığına Uğur Gültekin, Musa Öztepe ve Süleyman Boran yaptı. Genel kurulda görüşen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurulun başlama saati 09.00 olarak belirlense de üye yeter sayısının sağlanması için saat 12.00’a kadar beklendi. Faaliyet raporu ve mali raporunun oylanmasının ardından, Divan Başkanı her adaya propaganda için 5 dakikalık konuşma süresi verdi.

İlk konuşmayı yapan başkan adayı Mustafa Ali Afacan, mevcut başkan Altan Bilgen’e yüklenerek, “Aydınımıza ayrıştırmayacağız. ‘Ben’ demeden ‘biz’ diyeceğiz. 5 adet hayvanı olan ile 500 tane hayvanı olanın aidatı aynı olamaz. Kanun var. Kanunu yapan bizim insanımız. Oraya proje götürmek lazım. Bunun adil bir aidat sistemi olmasını sağlamak gerekiyor. Birlikten 4 yıldır her hangi bir hizmet alındı mı? Alınmadı. Sanayiciyle işimiz yok. Bizim işimiz üreticimizledir” dedi.

Kısa bir konuşma yapan diğer başkan adayı Selim Boran, “Sizlerin desteğiyle, göreve geldiğimizde ilk işimiz, makam aracını satmak olacaktır. Birliğin makam aracı olmaz. Birliğin hizmet aracı olur. Hayvanlarınızı, birliğimize alacağımız taşıma aracıyla mezbahalara kadar, mazot parasıyla taşıyacağız. Göreve geldiğimizde destekleme evraklarını ayağınıza kadar gelip alacağız” dedi.

“MAKAM ARACI” YANITI

Kendine yönelik eleştirilere yanıt veren Altan Bilgen ise, “2011 yılında biz bu birliği kurduk. 16 tane kurucu üyeyi bulmaya çalışırken, hayvan pazarlarında benimle dalga geçen arkadaşlarımız, bugün buralara talip oluyorlar. Aydın ilimize böyle bir marka kazandırdık. Bu marka bizim oldu. Et ticaretim yok. Besiciyim. Burası adı üzerinde et üreticileri birliği” ifadelerini kullandı. Bilgen, “makam aracı” eleştirilerine de şöyle yanıt verdi:

“Ben 20 yıldır BMV ve Mercedes aracı binerim. Benim kendi aracım var. Birliğin aracına ihtiyacım yok. Makam aracı yok. Makam aracı olsa, önünde siyah plaka olur. Senede 102 defa ilçeleri dolaşıyor bu araç. Sizlerin evraklarını toplamak için. Mustafa Ali Afacan arkadaşımızın destekleme evrakı 9 Şubat’ta geldi. Geçen yıl Mart veya Nisan ayında kestirdiği 21 adet dananın evrakını, kendi evrakını takip etmemiş. Fotokopileri gelmiş. Söke İlçe Tarım Müdürlüğünde evrakları. Hak edişleri önümüzdeki hafta çıkacak. 461 bin lira paramız var. 3,5 yıl biz emekledik. Bugün 4 yıl daha yetki alırsak yürüyeceğiz. Hiçbir gün gittiğimiz yerde mazot parası almadık. 2,5 yıl kendi aracımla dolaştım. Benim sicilim belli. Biz her şeyi yaptık. 4 yıl anlımın akıyla bu işi yaptığıma inanıyorum. Bugün ekip arkadaşlarım adına 4 yıl daha yetki vermenizi bekliyorum.”

OY KULLANMA SIRASINDA İZDİHAM YAŞANDI

Adayların konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Ancak kürsüden anons edilir edilmez tüm üyelerin kabinlere yönelmesi sonucu izdiham yaşandı. Uzun süre oy kullanma işlemi başlatılmadı. Kürsüden yapılan anonslar da etkili olmayınca Çevik Kuvvet ekipleri, salondaki birlik üyelerini dışarı çıkardı. Uzun süren çabalar sonucu oy kullanma işlemine geçilebildi.

Saat 17.30’a kadar süren oy kullanma işleminin ardından sandıklar kapatılarak oylar sayıldı. Buna göre, kullanılan bin 458 oydan, 759 oy alan Altan Bilgen listesi seçimi kazandı. Diğer adaylardan Selim Boran 482, Mustafa Ali Afacan 211 oy aldı.

Yönetim Kuruluna, Altan Bilgen, Mehmet Eraslan, Mehmet Emin Önal, Kerim Yüksel, İbrahim Arık, Vedat Bayram ve Esattin Kuru, Denetim Kuruluna, Dursun Ertürk, Kayhan Atıl ve Faik Yıldırım, Merkez Birliğine Altan Bilgen seçildi. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler