Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'ın zirvesi, Kuşadası'nda yapılan istihdam seferberliği toplantısına katıldı

25 Şubat 2017, Cumartesi 17:22

     


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ‘Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği’ kapsamında İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ve SGK Aydın İl Müdürlüğü yetkilileri Kuşadası’nda işverenlerle bir araya geldi. İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ve SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz tarafından teşvik paketlerinin anlatıldığı, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ın konuşma yaptığı toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye genelinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Aydın genelinde düzenlenen ‘Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği’ konulu toplantıların Kuşadası ayağında işverenlerle buluşuldu. İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz tarafından teşvik paketleri anlatıldı. Kuşadası Ticaret Odası salonunda gerçekleştirilen toplantıda işverenler paket konusunda anlayamadıkları noktaları yetkililere sorarak detaylı bilgi aldı. Toplantıya katılan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, toplantıya gösterilen ilgiden mutlu olduğunu ifade ederek, turizmde yaşanan istihdam sıkıntısından bahsetti. Çıkarılan teşvik paketlerinin en çok turizmcileri sevindireceğini ifade eden Koçak, en yoğun katılımın Kuşadası’ndan olacağını belirtti.

 

“ÇEVREMİZDEN YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN EN FAZLA TURİZM SEKTÖRÜ ETKİLENİYOR”

Komşu ülkelerde yaşanan olayların Türkiye’yi çok fazla etkilediğini, bu durumdan en fazla turizm sektörünün etkilendiğinin altını çizen Vali Koçak, “İki kutuplu dünyadan tek kutuplu dünyaya ve oradan da çok kutuplu dünyaya geçişin sancılarını hepimiz yaşıyoruz. Bu değişim merkezinde, odağında Türkiye’nin ve Türk milletinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu anlamak için birtakım göstergelere bakmak lazım. Dünya medyasında Türkiye’nin ne kadar sıklıkla yer aldığı, uluslararası aktörlerin ziyaret sıklığının dünya konjoktürünü etkileyen olaylarda Türkiye’nin önemine bir kez daha dikkat çekiyor. Dünyanın kanayan yarası, en önemli acıyı hissettiği yer, şu an bizim sınırımızın hemen ötesinde Suriye ve bununla beraber Irak. Şu an gördüğümüz en önemli sıkıntılar burada yaşanıyor. Ne yazık ki bu ülkelerde yaşanan olaylar, çevresindeki ülkeleri de olumsuz etkiliyor. En çok da Türkiye’yi etkiliyor. Dünyayı tehdit eden terör örgütlerin yuvalandığı yerleri bu iki ülke olarak görmek mümkün, Türkiye, bunlarla mücadele anlamında ciddi riskler üstleniyor. Bu risklerin en çok etkilediği sektör de turizm sektörü” dedi.

 

“ELEMANLARINI KAYBEDEN İŞVERENLER DE OLUMSUZ ETKİLENİYOR”

Yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenen turizm sektörü işverenlerinin de durumdan rahatsız olduğunu vurgulayan Vali Ömer Faruk Koçak, “Ben buraya Mardin’den geldim. Mardin’de bir milyon olan turist sayısı bir anda 30 binlere düştü. Oteller boş kaldı. Bunun en büyük sebebi, terör algısı. Güvenlik algısından dolayı turizm sektörü ciddi anlamda etkilendi. Geçtiğimiz ziyarette gördüm ki en çok da istihdam bu olaylardan etkilendi. İstihdam kaybından işini kaybedenler kadar, iş verenler de bu durumdan muzdarip. Nitelikli elemanlarını kaybetmekten, onların aile hayatlarının bozulmasından çok rahatsız olan iş verenler ellerini taşın altına koymaktan bir an bile kaçınmadılar. Burada devletimizin devreye girmesi gerekiyordu. Bu paketin bu anlamda ilaç gibi olduğunu düşünüyorum. Bu paketten en iyi şekilde faydalanacak olan sektörün turizm sektörü olduğunu, en önde gelen ilçenin ise Kuşadası olacağını düşünüyorum. Bu anlamda devletimiz, hükümetimiz üstüne düşen kararları aldı. Alınan kararlar kadar uygulamanın da iyi olması gerekiyor. Uygulamada birtakım aksilikler olduğunu görüyorum. Bizim netleştirmemiz, iyileştirmemiz gereken hususlar var. Bu süreyi en etkin şekilde kullanmaya çalışacağız. Bir kişi daha fazla istihdam sağlarsak bir aileyi daha mutlu edecek olduğumuzun farkındayız. Burada her istihdam sağlandığında moralimiz biraz daha düzeliyor. Çünkü devlet adamları enerjilerini insanlardan alıyor. Onlardan pozitif enerjiyi aldığımızda bizim motivasyonumuz gelişip, hizmet etme kapasitemiz artıyor. Bu gün burada aldığımız bu pozitif enerjiyle sizlere daha iyi hizmet edeceğimizi düşünüyorum. Bu paketten en iyi şekilde faydalanarak işsizliği sıfıra yaklaştırmak için çaba harcayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“SEZONLUK İSTİHDAMIN ÖNÜNE GEÇECEK TEŞVİK PAKETLERİ İSTİYORUZ”

KODER Başkanı Tacettin Özden, “Çıkan birçok destek ve teşvik var fakat sektör olarak bunları çok fazla bilmiyoruz. Kısmen faydalanıyoruz. Kısmen faydalanamıyoruz. Bu iyi bir vesile oldu. Ancak bu tür yönetmelikler çıkarken, kamudan biraz daha hassas olmasını bekliyoruz. Şu anda en son çıkan teşvik paketinden aralık ayındaki kişi sayısından dolayı faydalanan gibi durumlar var. Bizim sektörümüzde yılbaşından dolayı bir günlük eleman çalıştıran işverenler mevcut. O personeller çalışmış gibi sayıldığı için bu teşvikten faydalanamayacak tesisler var. Bunu bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Turizm sektörü olarak yazın olduğu kadar kışın da istihdam sağlamak istiyoruz. Devamlı çalışan personel sayısını çoğaltmak istiyoruz. Bunun için de teşvike ihtiyacımız var. Çalışan sayısının süresini uzatmak için kışın çalışacak personelimiz için teşvik talebimiz var” diye konuştu.

 

“TURİZM İYİ OLURSA İSTİHDAM ARTAR”

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Ankara’ya gittiğimizde TOBB’un toplantısında ve ekonomi şurasında bu konular konuşuldu. Bu toplantılar onların devamı niteliğinde. Amaç istihdamı artırıp, işsizliği azaltmak. Kuşadası olarak özetlersek, geçen sene yaşanan sıkıntılardan dolayı ciddi kayıplar yaşandı. İstihdamı artıralım fakat turizmi iyi bir yola sokmak gerekiyor. Turizmin iyi olması bu bölgedeki istidamı artırır” dedi. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler