Takip Et

SON DAKİKA

Ülken, Türk – Arap Odası yönetiminde

24 Kasım 2016, Perşembe 17:33

     


İstanbul Swiss Otelde gerçekleştirilen toplantıyla kurulan Türk – Arap Odası Yönetim Kurulu Üyeliğine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken seçildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Arap Odalar Birliği, Türk-Arap Odası kurulması çalışmalarını İstanbul Swiss Otelde gerçekleştirilen imza töreniyle birlikte tamamladı. Yönetim Kurulunda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in yer alması Aydın ve Aydın Ticaret Odası için yeni bir gurur kaynağı oldu.

2.8 TRİLYON DOLARLIK EKONOMİYE HÜKMEDECEK

Kurulan Türk- Arap Odası 2.8 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip olup 22 ülkeyle Türk iş dünyasını aynı çatı altında buluşturacak. Türkiye bu ülkelere önemli kalemlerde ihracat yapacak ve Batı ile ilişkileri limoni olan Arap dünyasından yatırımcı çekecek. Dolayısıyla Türk ekonomisine nefes aldıracak, ümit verecektir.

Arap Odalar Birliği 1951 yılında kurulmuş olup, merkezi Beyrut’ tadır. Aralarında Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Oman gibi zengin Körfez ülkeleri ile Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas gibi Orta ve Kuzey Afrika Ülkelerinin Odalar Birlikleri Arap Odalar Birliğinin üyesidir. Arap ülkeleri özel sektörünün çatı kuruluşu olan Arap Odalar Birliği’nin yayıldığı coğrafya 22 ülke, 390 milyonluk nüfusu ve yaklaşık 2.8 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğü temsil etmektedir. Türk- Arap Odası düzenlenecek ortak etkinlikler ve yapılacak ortak çalışmalarla Türkiye ile Arap Ülkeleri arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Ülken: Türk Ekonomisi İçin Hisarcıklıoğlu En Büyük Şans

Türk-Arap Odası Yönetim Kuruluna seçilmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Ülken, “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve çok değerli Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na Türk özel sektörünün ve Türk ekonomisinin minnettar olması gerekir. Ekonomimizle ilgili birçok konunun tartışıldığı içerisinde bulunduğumuz bu dönemde “Türk ekonomisine katkı koymak için neler yapılmalıdır?” sorusuna verilebilecek ne kadar cevap varsa tamamını Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nda bulabilirsiniz. Öncelikle şahsım, Odam ve Türk özel sektör temsilcisi olarak hepimiz adına Sayın Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

“ÜLKEMİZ VE AYDIN ADINA GURUR DUYUYORUM”

Uluslararası platformda böyle önemli bir göreve daha bir Aydınlının gelmesi, doğabilecek yatırım imkânlarından ve birçok açıdan bakıldığında Aydınımız için büyük bir kazançtır. Odamız için de kurumsal anlamda yepyeni bir prezantasyondur. Önce ülkemiz ve sonra Aydınımız için bu görevimde de yorgunluk ne bilmeden, nefesimin ve gücümün yettiği yere kadar elimden gelen ne varsa yapacağım. Ülkemize, Aydınımıza, Odamıza ve buralarda olmamızın yegane sebeb-i hikmeti olan çok kıymetli Aydın Ticaret Odası üyelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler