Takip Et

SON DAKİKA

AYSO üyeleri bilgilendirme toplantısında buluştu

24 Kasım 2016, Perşembe 15:54

     


Aydın Sanayi Odası Bünyesinde oluşturulan 'YSO Üyeleri İnsan Kaynakları Sorumluları Çalışma Grubu' toplantısında; 6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu' kapsamında ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na ilişkin teşvik uygulamaları hakkında Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Dişci ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Tülay Balcıoğlu, İstihdam teşvikleri ve iş gücü taleplerinin belirlenmesi; iş başı eğitim programları konularında da Aydın Çalışma ve İş Kurumu şube müdürleri Eylem Topaloğlu ve Hüseyin Çakır bilgilendirme yaptılar.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

6736 sayılı Kanun kapsamında, prim borç yapılandırmasının önemli avantajlar sunduğunu belirten Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Mehmet Dişci, prim ve borç yapılandırmasında başvuru süresinin 25 Kasım 2016 tarihinde dolduğunu anımsattı.

İşverenlerin bu büyük fırsatı kaçırmamasını öneren Dişçi, borç yapılandırmasında özellikle geçmişten kalan borcu olanlara önemli oranlarda indirim sağlandığını, borç yapılandırma ne kadar eskiyse o kadar da kazançlı olunacağını dile getirdi..

Toplantıda, Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Tülay Balcıoğlu 6111 sayılı Kanun kapsamında teşvikler ve toplantıya katılan AYSO üyesi sanayicilerin istihdamdan sorumlu insan kaynakları müdürlerine uygulamalarda yaşadıkları sorunların çözümlenmesi konusunda bilgi verdi.

Öte yandan Aydın Çalışma ve İş Kurumu şube müdürleri Eylem Toplaoğlu ve Hüseyin Çakır; istihdam teşvikleri hakkında İŞKUR’un destekleri, iş gücü talepleri, firmalarda yapılan mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile mesleki eğitim ve istihdam seferberliği hakkında sunum yaptı.

Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden de aidat borcu olan sanayicilerin 25 Kasım 2016 tarihine kadar başvurmaları halinde borçlarının yeniden yapılandırılacağı, peşin ödemede önemli avantajlar olduğunu belirtti. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler