Takip Et

SON DAKİKA

Türkiye geneline hizmet veriyor

24 Kasım 2014, Pazartesi 14:18

     


İncir ihracatının yüzde 65’inin Aydın’dan gerçekleştirildiğini ve ihracatta en büyük sorunun aflatoksin olduğunu belirten Aydın Ticaret Borsası (AYTB) Laboratuvar Hizmetleri Müdürü Yüksek Kimyager Burcu Keser, “Yaklaşık 300 parametre analiz ile tüm Türkiye geneline hizmet veren gıda analiz laboratuvarımız 121 parametrede Türkiye Akreditasyon Kurulu’ndan (TÜRKAK)  akreditedir” dedi. 

AYTB Laboratuvar Hizmetleri Müdürü Yüksek Kimyager Burcu Keser, AYTB Laboratuvarı’nın işleyişi, çalışmaları ve müşterilerine verdiği hizmetler hakkında bilgiler verdi.
Müşteri portföylerinin önemli bir kısmının incir, zeytin ihracatçıları, zeytinyağı üretici ve tüccarları ile oteller oluşturduğunu ifade eden Yüksek Kimyager Burcu Keser, “Laboratuvarımızın müşteri gizliliği prensibi ile 24 saat kaliteli hizmet anlayışı sonucunda müşteri portföyümüz hızla artmakta bunun yanı sıra müşterilerimizin de ürün ve hizmet kalitesinde olumlu yansımalar gözlemlenmektedir. Laboratuvarımız ülke geneline hizmet vermekte olup Aydın dışından kargo, posta ve otobüs gibi ulaşım araçlarıyla numune kabulü yapmakta ve mümkün olan en kısa sürede analizleri sonuçlandırarak, telefon, faks ve kargo yoluyla raporlar hakkında müşterilerini bilgilendirmektedir. Otobüs ile numune gönderen firmalarımızın laboratuvarımızı arayıp plaka bilgisi vermeleri durumunda numuneler otobüs terminalinden karşılanarak teslim alınmaktadır. Gelişen teknolojileri yakından takip eden laboratuvarımız kendini geliştirmeye devam etmektedir. Aydın için önemli ürünler başta olmak üzere bütün yeni gelişmelerin hepsi laboratuvarımızca değerlendirilecek ve halkımıza son sürat hizmet vermeye devam edecektir” diye konuştu. 
“LABORATUVARIMIZ 300 PARAMETRE ANALİZ 
İLE TÜM TÜRKİYE’YE HİZMET VERMEKTEDİR”

İncirlerin ihraç edilmeden önce toplanması, kurutulması ve ihraç edildikten sonra kullanım alanları hakkında bilgiler veren Yüksek Kimyager Burcu Keser, “Laboratuvar olarak 2002 yılından itibaren halkımıza hizmet vermeye ve gelen talep doğrultusunda kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla laboratuvarımız ihracatta en önemli analiz kalemlerinden biri olan aflatoksin analizi ile ilk adımı atmış, 12 senede kendini sürekli geliştirerek incirde pestisit (ilaç kalıntısı), ağır metal, mikrobiyoloji, fiziksel, kimyasal analizleri yapmaya başlamıştır. Yaklaşık 300 parametre analiz ile tüm Türkiye geneline hizmet veren gıda analiz laboratuvarımız 121 parametrede TÜRKAK’ dan akreditedir. 
Ülkemizin ve Aydın’ın en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kuru incir laboratuvarımız açısından çok büyük önem arz etmekte ve ihracatta zorunlu kılınan aflatoksin ve hidrojen peroksit analizlerini yapmaktadır. Hidrojen peroksit sorununun çözümlenmesinde önemli bir adım olan ve yeni geliştirilen analiz metodu için laboratuvarımız çalışmalarını tamamlamış ve bu yeni metotla da hizmet vermeye başlamıştır” açıklamalarında bulundu. 
“LABORATUVARIMIZ MÜŞTERİLERİNE 
KUSURSUZ VE HIZLI HİZMET VERMEKTEDİR”

“Laboratuvarımız kimyasal, fiziksel, kalıntı, mineral ve mikrobiyoloji analiz laboratuvarlarınca incirde talep edilen ve ileride bahsi geçecek olan pek çok analizi gerçekleştirerek müşterilerine kusursuz ve hızlı hizmet vermektedir” diyen Burcu Keser,  “İncirde istenen başlıca analiz kalemleri nem, kükürt dioksit, pH, HCL’de çözünmeyen kül, toplam bakteri, koliform, E.Coli, maya küf, salmonella ve isteğe göre tüm mikrobiyolojik analizler, koruyucu (sorbik asit, benzoik asit), pestisit (ilaç kalıntısı), böcekbaşı analizleridir. İncir de yapmış olduğumuz bütün analizler TÜRKAK’ tan akredite olup uluslararası bir düzeyde hizmetimizi başta ihracatçı firmalarımız olmak üzere tüm halkımıza sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı. 







 
Son Eklenen Haberler