Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli Ticaret Borsası heyetinden Vali Koçak'a ziyaret

23 Kasım 2016, Çarşamba 18:41

     


Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Meclis Başkan Yardımcısı Cengiz Sadiç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahiye Erürker, Yönetim Kurulu Üyesi M. Hakan Kumcuoğlu, meclis üyelerinden Turgay Karaefe, Mehmet Eminoğlu, Avni Öztürk ve Genel Sekreter Nilüfer Aşıkoğlu, Vali Ömer Faruk Koçak'a ziyarette bulundu.

Ziyarette, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt; Nazilli Ticaret Borsası'nın faaliyetleri, Nazilli'nin tarım ürünleri ile Borsa tarafından hayata geçirilen ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. İncir sektörünün Nazilli için çok önemli olduğunu ifade eden Aksüt, “Nazilli Ticaret Borsası, 1966 yılında kuruldu ve o yıllarda 2 ton incir işliyordu. Şimdi Nazilli’de üretilen 25 bin ton incir ve bölgeden gelenlerle birlikte toplam 40 bin ton işliyoruz. Nazilli inciri, artık dünya markası haline geldi." dedi.

Sümerbank ve Borsa’nın kurulmasının esas nedeninin pamuk olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahiye Erürker de “Pamuk dünyayla entegre olmuş bir ürün, 23-24 tane katma değeri var. Pamuk üreticisinin pamuk üretiminden vazgeçmemesi için para kazanması lazım. Bunun için diğer ülkelerde olduğu gibi çiftçinin desteklenmesi gerekiyor. Türkiye tekstili gelişmiş bir ülkedir. Türkiye olarak, pamuk üretiminde 8’inci, tüketiminde 4’üncü sıradayız. Çünkü arada ithalat var. Amerika’dan, Yunanistan’dan, Hindistan’dan, Brezilya ve Türkmenistan gibi ülkelerden pamuk ithal ediyoruz. Oradan ithal etmekle onların çiftçilerini desteklemiş oluyoruz" diye konuştu.

Erürker, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından fizibilitesi desteklenen soğuk hava deposu çalışmaları hakkında bilgi vererek hizmete önem veren bir kurum olduklarını vurguladı.

Ziyaret sonrasında Nazilli Ticaret Borsası heyeti, Vali Ömer Faruk Koçak'a görevlerinde başarı dileyerek incir, kestane ve Nazilli Efesi heykelini takdim ettiler. (HABER MERKEZİ) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler