Takip Et

SON DAKİKA

“Dükkanı kiraladık, açamıyoruz”

23 Mart 2017, Perşembe 09:37

     


Çineli genç çiftçi Gökhan Türkeş (29), Çine Ovası'ndaki sulama kanallarının bitirilememesi nedeniyle çok mağdur olduklarını söyledi. Kendisi gibi birçok çiftçinin tarla kiralayarak ekim yaptığını söyleyen Türkeş, “Dükkanı kiraladık ama açamıyoruz” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de devam eden Arazi Toplulaştırma ve Tarla Geliştirme Projesi kapsamında Kabataş Ovası'ndan geçecek sulama kanallarının yapımında geç kalındığını söyleyen Gökhan Türkeş, ''Mısır ekmek için 50 dönüm yer kiraladım ama toplam 10 dönümlük arazime ekim yapamayacağım'' dedi. 

 

"SIFIRA SIFIR ELDE VAR SIFIR"

Sulama kanallarının geçeceği arazilerin kazıldığını ancak 5 aydır bir çalışma yapılmadığını, su geleceği düşüncesiyle kiraladığı arazilerin önemli bölümünün ekilemeyecek durumda olduğunu söyleyen Türkeş, “Bu araziyi 50 dönüm olarak sahibinden kiraladım. Burada 5 dönüm, Camızağılı Ovası’nda 3 dönüm ve Umurköy Ovası’nda 2 dönüm olmak üzere toplam 10 dönümlük arazide şu an sulama kanalının bitirilemeyişinden dolayı ekim yapamıyorum. Bir hafta içerisinde bu tarlalarımı ekmem gerekiyor. Bir hafta içinde bu mağduriyetimizi hangi yetkili çözecek onu da bilemiyorum. Firma yetkilileri çok geç kaldı. Sorduğumuzda ‘Halledeceğiz’ diyorlar ama bugüne kadar hallolmadı. Madem bu çalışma yapılamadı ya da geç kalınacaktı, burada bizim suçumuz ne? Firma yetkilileri kazdıkları arazilerimizi doldursun, biz de ekim yapalım. Ben genç bir çiftçi olarak bankalardan kredi çektim ve çiftçilik yapmaya karar verdim. Biz bu tarlaları kiralarken, sahibi bizden tüm dönümün ücretini aldı. 10 dönümlük kaybım olacak ve bu kaybım benim kazancımı etkileyecek. Şu an benim durumum sıfıra sıfır elde var sıfır. Su kanalı boruları koca kıştır bekliyor, isteseler bir hafta demeden bu işi hallederler” dedi.

 

5 DÖNÜMLÜK KAYBI, 10 DÖNÜME KADAR ÇIKABİLİR

Gökhan Türkeş, ayrıca, su kanalları için kazılan çukurların, yağmur sularını tahliye sistemlerini devre dışı bıraktığını öne sürerek, “Tahliye sistemi devre dışında kaldığı için yağmur yağarsa arazide biriken su göllenmeye yol açacak. Benim sadece bu tarlada 5 dönüm olan kaybım 10 dönüme kadar çıkacak. Çünkü su göllendiğinde tarlanın en az 5 dönümlük kısmındaki mahsulüm heba olacak” diye konuştu.

 

“BÖYLE VALİ GÖRMEDİK”

Kendisi gibi birçok çiftçinin bu konuda mağdur olduğunu belirten Gökhan Türkeş, “Bu zararların tespitinin yapılıp devlet tarafından karşılanacağı söyleniyor. İnşallah, bu mağduriyetimiz görmezden gelinmez. Bu işi yapan firmalar bu konularda çok dikkatli olmalı. Bu işler açık ihale usulü yapılıyor. Her şey devletten beklenmez. Allah devletimize zeval vermesin ama bu işler takip edilsin. Valimiz Ömer Faruk Koçak’a bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Biz daha önce böyle vali görmedik. Valimiz firma yetkililerini bu aksaklıkları yüzünden uyarmış ve bizi savunmuş. Allah bin kere razı olsun. Valimiz bizim sıkıntımızı yerinde incelemek isterse başımız üstünde yeri var. Onu ağırlamak bize gurur verir” dedi. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler