Takip Et

SON DAKİKA

Ülken: "Ramazan ayında incir ve zeytin tüketin"

22 Mayıs 2017, Pazartesi 11:55

     


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurlu Üyesi Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, yaklaşmakta olan ramazan ayı öncesinde, "orucu incir ve zeytin ile açalım" önerisinde bulunarak , ramazan sonrasında her sabah incir yenilmesi, incir tüketilmesi vurgusu yaptı.

 

Ramazan ayında, iftarda, orucun incir ve zeytin ile açılmasını, ramazandan sonra da her sabah incir yenilmesini tavsiye eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, “İncir, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’de zikredilen meyveler arasında yer almaktadır. Tin Suresi, (1-3) ayetlerde yer almakta ve Peygamber Efendimiz de incirin cennet meyvelerinden olduğunu bildirerek inciri şu mübarek sözleriyle ’İncir yiyin, eğer cennetten inen bir meyve söyleyecek olsaydım, bunun incir olduğunu söylerdim, çünkü cennet meyvelerinin çekirdeği olmaz’ diyerek methetmiştir” dedi.

 

İNCİRİN HİKAYESİ ADEM İLE HAVVA’DAN BAŞLIYOR

Peygamber Efendimizin iftarını ateş dokunmamış şeylerle gerçekleştirdiğinin hadis kaynaklarında yer aldığını belirten Başkan Ülken, “Hikayesi Adem ile Havva’dan başlayan incir, İslam dininin yanı sıra başka dinlerde de kutsal kabul edilmiş, bu açıdan da herkesin incir tüketmesini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

 

İNCİRİN FAYDALARINI HATIRLATTI

Aydın’ın simgesi olan ve Avrupa Birliği tescilli Aydın Ticaret Odası’na ait olan Aydın incirinin faydalarından da söz eden Başkan Hakan Ülken, “Nezle ve bronşite faydalıdır. Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek, hastalıklara karşı direnci arttırır. Düzenli incir tüketimi kolon ve çeşitli bağırsak hastalıklarına karşı koruyucudur, sağlıklı bir bağırsak fonksiyonu sağlar. İncir, omega-3 ve omega-6 esansiyel yağ asitleri açısından zengin bir meyvedir. Bu nedenle incir yemek kalp hastalıklarını engellemede çok büyük fayda sağlar. İncir kalbin normal işlemesine yardımcı olur. Düşük sodyum, son derece yüksek potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını düşürür. Taze incir yüzde 80 kadar su içerir, beyin için uyarıcı ve enerji kaynağıdır. İçerdiği güçlü antioksidan ve enzimler sayesinde cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca çatlamış dudakları ve erken kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Düzenli incir tüketimi hafif müshil etkisi, kabızlık ve hemoroit gibi bağırsak sorunlarının tedavisinde yardımcı olur” diyerek “Orucumuzu incir ile açalım, ramazan sonrasında da her sabah incir yemeye devam” tavsiyesinde bulundu.

Ülken, incir kadar zeytin tüketiminin de önemli olduğunu, ramazan ayında zeytinin sofralardan kesinlikle eksik olmaması gerektiğini vurguladı. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler