Takip Et

SON DAKİKA

Söke’ye 500 milyon liralık yatırım

22 Mart 2017, Çarşamba 16:23

     


Batı Anadolu Grubu, Söke’de büyük bir entegre tesis yatırımı gerçekleştiriyor. Yapımı devam eden Batısöke Çimento Fabrikası'nın toplam maliyeti 500 milyon liraya ulaşacak. Yatırımın faaliyete geçmesinden sonra Türkiye’nin bu alandaki ihracatının yüzde 10’u karşılanacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’nin, 52’si entegre tesis, 18’i öğütme-paketleme tesisi olmak üzere toplam 70 çimento fabrikasıyla Avrupa’nın en büyük çimento üreticilerinden olan Batı Anadolu Grubu, Söke’ye 500 milyon liralık çimento fabrikası yatırımı gerçekleştiriyor. Çok sayıda kişiye istihdam sağlayacak proje hakkında bilgi vermek amacıyla fabrikada düzenlenen toplantıda konuşan Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Batısöke’nin, 2018 Ocak ayında devreye girmesiyle üretimden istihdama, lojistikten enerji maliyetlerine kadar birçok alanda önemli kazanımlar elde edeceklerinin altını çizdi.

 

İHRACATA YILDA 40 MİLYON DOLAR KATKI

Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte yılda 800 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirme olanağına kavuşacaklarını belirten Feyyaz Ünal şunları söyledi: “Yeni yatırımımızla grubumuzun yıllık klinker üretim kapasitemiz 3.8 milyon tona, çimento üretim kapasitemiz ise 5.8 milyon tona ulaşacak. Böylece Batısöke ve Batıçim fabrikalarımızdan yılda 40 milyon dolara yakın ihracat yapabileceğiz. Bununla birlikte, faaliyet gösterdiğimiz bölgenin istihdamına katkı sağlama misyonumuzu da sürdürmüş oluyoruz. Yeni yatırım Söke’deki çalışan sayımızı yaklaşık yüzde 50 oranında artıracak.”

 

Başta Ege Bölgesi olmak üzere, yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine en hızlı ve en kaliteli hizmeti sunmayı amaçladıklarını kaydeden Ünal, “Fabrikamız, yatırım tamamlandığında 4 paketleme tesisi, kamyon dolum ünitesi, 2 paletizing ünitesi ve 2 big bag dolum sisteminden meydana gelen dev bir tesis haline gelecek” dedi.

 

Ünal, Aliağa demiryolu hattının kullanılmasıyla çok önemli bir lojistik avantaj sağlayacaklarını belirterek, fabrikanın çevreye etkileri konusunda da şöyle konuştu: “Bu yatırımı tümüyle sürdürülebilirlik felsefesiyle hayata geçiriyoruz, alanında en ileri teknolojileri kullanıyoruz. Bu nedenle karbon salınımının çevreye etkisi minimuma inecek. Enerji maliyetlerimiz ise klinker üretiminde yüzde 14, farinde yüzde 33 ve çimento üretiminde ise yüzde 16 oranında düşecek. Enerji tasarrufu için Türkiye’deki tüm fabrikaların benzer iyileştirmeleri yapmaları gerektiğini düşünüyoruz.”

 

“ÇİMENTO SEKTÖRÜ BÜYÜYOR”

Dünyada çimento üretiminin son 10 yılda ortalama yılda yüzde 6,5 artış hızıyla yaklaşık 2 katına çıktığına dikkati çeken Ünal, ülke sıralamasında Çin’in büyük farkla lider olduğunu belirterek, “Dünya çimento ihracatında ilk 3 sırada İran, Türkiye ve Çin yer alırken, ithalatta ise Irak, Bangladeş ve Amerika başı çekiyor” dedi.

 

Türkiye’nin hazır beton üretiminde Avrupa’da ilk sırada olduğunu sözlerine ekleyen Ünal, önümüzdeki yıllarda da özel konut inşaatları, kentsel dönüşüm, üçüncü havaalanı, nükleer santraller ve Çanakkale Köprüsü gibi büyük projeler sayesinde sektörde büyümenin devam etmesini öngördüklerini belirtti. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler