Takip Et

SON DAKİKA

“Çiftçilerimiz, kazanımlarını güvence altına almalı”

20 Mayıs 2017, Cumartesi 15:07

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, yem ambarında çıkan yangın ile yaklaşık 250 bin liralık zarara uğrayan Mutlu Gözkaya’ya geçmiş olsun ziyareti yaptı. Atıgan, zor şartlar altında elde ettikleri kazanımlarını güvence altına almaları konusunda çiftçileri uyardı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Üstüntaş, Sefa Alp, Mehmet Akkavak, 145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Müdürü Ali Rıza Vural, 145 No'lu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Kurkut, Çaltı Mahallesi'ndeki yem ambarında çıkan yangında 80 ton arpası telef olan ve iki adet traktörü kullanılmaz hale gelen AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Gözkaya’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaretçiler, yangında 250 bin liralık bir zarara uğrayan Mutlu Gözkaya’nın üzüntüsünü paylaştı.

"FARELER KEMİRMİŞ OLABİLİR"

Mutlu Gözkaya, yangının gece saatlerinde meydana geldiğini ve nasıl ortaya çıktığının bilinmediğini söyledi. Gözkaya, ''Yem ambarında elektrik yok. Farelerin traktördeki elektrik kablolarını kemirmesi sonucu oluşan kısa devrenin, yangına sebep olmuş olabileceğini düşünüyoruz'' dedi.

"BİR BAŞKA ÇİFTÇİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR"

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Mutlu Gözkaya kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Gerçekten çok üzüntü verici bir olay. Allah, büyükbaş hayvanlarını korumuş, onlara bir şey olmamız. Çiftçimizin 5 yıllık emeği bir anda yok oldu. Maalesef, bazen bu gibi afetleri önlememiz mümkün değil. Ancak biz çiftçiler olarak biraz daha malımızı korumakta duyarlı olmalıyız. Bugün bir çok çiftçimiz malına kasko yada sigorta yapmıyor. Çiftçilerimiz bu kazanımlarını çok zor şartlar altında elde ediyor. Üretim için gecesini gündüzüne katıyor. Ailesine ayırmadığı vaktini işine ayırıyor ama bu malları da korumasını bilmemiz gerekiyor. Bugün bir çiftçimizin başına gelen bu üzücü olay, yarın bir başka çiftçimizin başına gelebilir. Bu konuda çiftçilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum. Çiftçilerimiz kazanımlarını güvence altına almalı” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler