Takip Et

SON DAKİKA

Günde 10 bin kişi notunu sorguluyor

19 Kasım 2016, Cumartesi 16:45

     


Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, günde 10 bin kişinin notunu sorguladığını belirterek, bu rakamın önceki yıla kıyasla önemli ölçüde artış kaydettiğini söyledi. Akdeniz, reel sektör için ayda 400 bine yakın risk raporu düzenlediklerini kaydetti.

Findeks üzerinden düzenlenen çek raporunun ise ayda 10 bin civarında olduğu bilgisini veren Akdeniz, "Findeks'te 1,5 milyonun üzerinde birey, 50 bin civarında da tüzel kişi var." dedi.

Akdeniz, tüzel kişi tarafındaki rakamların yeterli olmadığına işaret ederek, "1 milyona yakın TOBB üyesi, 5-6 milyon civarında da esnaf var. Dolayısıyla bu rakamlara baktığımızda, 50 bin olan rakamın çok düşük olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Kredi notlarının seyrini izlediklerine işaret eden Akdeniz, Türkiye'de kredi notu ortalamasının bin 400 civarında olduğunu ifade etti.

Buradaki rakamın yatay bir seyir izlediğine dikkati çeken Akdeniz, "Bin 400 ortalama oldukça iyi bir rakam. Yaşadığımız bir sürü şeye rağmen kişilerin kendi ödeme performanslarının düşmemiş olması gerçekten sevindirici. Nihayetinde insanlarımız ödemelerine sadık." şeklinde konuştu.

"AYDA 2,6 MİLYON ÇEK RAPORU ÜRETİYORUZ"

KKB Genel Müdürü Akdeniz, bireyler tarafında günde 10 bin civarında kişinin notunu sorguladığını belirterek, bu rakamın önceki yıla kıyasla önemli ölçüde arttığını söyledi.

"ELEKTRONİK TEMİNAT MEKTUBU ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Kasım Akdeniz, raporlama konusunda dünyanın önünde olduklarını söyledi. Şu anda elektronik teminat mektubu üzerinde çalıştıklarını belirten Akdeniz, Temmuz 2016'daki yasa değişikliği ile teminat mektuplarının bankalar tarafından elektronik imza ile imzalanabilmesinin önünün açıldığını anımsattı.

Akdeniz, 2013'ten bu yana bu sistemin tasarımının üzerinde çalıştıklarını, bu sistemi Haziran 2017'de hayata geçirebileceklerini dile getirdi. (AA) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler