Takip Et

SON DAKİKA

Tarladan tüketiciye doğal ürün sitesi kurdu

19 Ekim 2016, Çarşamba 14:47

     


Kuyucak'a bağlı Çobanisa Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Küçük (36), kendi bahçelerinde yetiştirdikleri doğal ürünleri kurduğu internet sitesinde pazarlıyor. Küçük, “Tüccarlar bizden ucuza alıp, tüketiciye pahalı satıyordu. Bunu önlemek için böyle bir yöntem geliştirdim” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Mehmet Küçük, iki yıl önce kurduğu www.benimbahceden.com adlı internet sitesi ile Türkiye’nin her yerine doğal ürün pazarlıyor. Kendisine ait bahçe ve tarlada yetiştirdiği ürünleri hiçbir aracı kullanmadan, piyasadan daha ucuza pazarladığını söyleyen Küçük, “Tamamen doğal olarak yetiştirdiğimiz, bölgemizin ürünlerini eskiden tüccarlar gelip bizden alırdı. Genellikle de biz para kazamazdık ancak aracılık eden tüccar tüketiciye pahalı satarak ciddi kar elde ederdi. Bunun önüne geçmek için iki yıl önce böyle bir girişimde bulundum. Kısa sürede ciddi bir müşteri kitlesine sahip olduk. Şuanda başta İstanbul ve Bursa olmak üzere, İzmir, Ankara, Konya gibi illere ürünlerimizi gönderiyoruz. Bu sayede tüketici, doğal ürünü daha az para harcayarak yiyebiliyor” dedi.

“DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN”

Annesi Zehra Küçük’ün (64) kendisinin en büyük yardımcısı olduğunu söyleyen Mehmet Küçük, “Annemin kuruttuğu ürünleri de yine internetten pazarlıyoruz. Ayrıca ‘Bir dikili ağacım bile yok’ diyenleri de düşündük ve bir bölüm oluşturduk. Müşterilerimiz adına, incir, portakal, nar ve zeytin ağacı dikiyoruz. Onların yerine bakımlarını biz yapıyoruz ve hasat zamanı gelince toplayıp onların isteğine göre değerlendiriyoruz” diye konuştu.

EV YAPIMI ÜRÜN SEÇENEĞİ

İnternet sitesi üzerinden günlük taze ürünler de sattıklarını belirten Küçük, “Şu anda zeytin, incir, zeytinyağı başta olmak üzere mevsim ürünleri, kurutulmuş ürünler, salça ve taze süt de gönderebiliyoruz. Ayrıca müşterilerimiz için 50 veya 100 metrekarelik onlara özel bahçeler yapıyoruz” dedi. (CEM ULUCAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler