Takip Et

SON DAKİKA

Uysal Gıda'nın ürünleri "Helal Sertifikalı"

19 Temmuz 2013, Cuma 09:31

     


Helal Sertifikasına sahip olan Uysal Gıda, iftar ve sahurda, peynir çeşitleri, yoğurt ve tereyağı gibi ürünleriyle Ramazan sofralarında yerini alacak. 

 (FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN)

Uysal Gıda, Çine’de bulunan tesisinde, yöre hayvancısından topladığı sütle elde ettiği ürünlerini Ege, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde tüketiciyle buluşturuyor. 1957 yılında kurulan ve Aydın’ın ilk mandıralarından biri olma özelliğini taşıyan Uysal Gıda, 2011 yılında başvurup 2012 yılının başlarında da hak ettiği Helal Sertifikası ile ihracatın da kapılarını araladı. 

Helal Sertifikası almalarındaki amaçlarının sadece ihracat olmadığını söyleyen Firma Sahibi Sevilay Uysal Eroğlu, “Helal Sertifikası almak ve bu sertifika kriterlerinde üretim yapmak, ‘ürünlerin gönül rahatlığı ile tüketilebileceği’ demektir. Çünkü üretimde helal sertifikası olmayan hiçbir ürün kullanılmıyor. Doğallık, hijyen ve kalite açısından sürekli denetleme yapılıyor. Birçok ürünün rekabet kisvesiyle olması gerekenden çok uzak yöntemlerle üretildiği günümüzde, bu tür belgeler ve denetim mekanizmaları büyük önem taşıyor. Bilinçli tüketici artık bu tür sertifikalara önem veriyor. Biz de zaten helal kriterlerinde ürettiğimiz ürünlerimize ve işletmemize sertifika alarak tüketicimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz” dedi.

“İHRACATIN ÖNÜ AÇILDI”
Son yıllarda birçok Müslüman ülkeden ürünlerine talep geldiğini anlatan Sevilay Uysal Eroğlu, “Fuarlarda tanıştığımız işadamları, mamullerimizi çok beğeniyor ve ürün talep ediyorlar. Fakat bu ülkelere ihracat yapmak için helal sertifikası olması gerekiyor. Helal Sertifikasıyla ihracatın da kapılarına aralamış olduk. Hiç ihracat yapmasak bile Türkiye’de bilinçli tüketicinin gönül rahatlığı ile tüketebileceği süt ürünleri markalarından biri olma özelliğine sahibiz” diye konuştu. 

Firmalarının 1957 yılında babası Nihat Uysal tarafından kurulduğunu anlatan Sevilay Uysal Eroğlu, işletmeyi ağabeyi Hasan Ali Uysal ile birlikte sürdürdüklerini, ürünlerini Ege ve Akdeniz bölgesinin tamamı, Marmara bölgesinin büyük bir bölümü ve İç Anadolu bölgesinin de bir kısmında tüketiciyle buluşturduklarını kaydetti. 


Sevilay Uysal Eroğlu, üretimi Çine, Karpuzlu, Koçarlı ve Aydın köylerindeki üreticilerin doğal sütleriyle gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. (EMİN AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler