Takip Et

SON DAKİKA

Taş fırın pidesi kapış kapış

19 Haziran 2017, Pazartesi 10:20

     


Nazilli Uzun Çarşı'da, Kıbrıs Caddesi üzerinde 6 ay önce hizmete giren Katipoğlu Unlu Mamulleri’nde odun ateşinde imal edilen taş fırın pidesi Nazillililerde alışkanlık yarattı. İftara az bir süre kala fırından çıkarılan ve satışa sunulan Ramazan pidesi, ertesi güne kalsa da bayatlamaması nedeniyle kapış kapış gidiyor. İşletmenin sahiplerinden, emekli bekçi Şaban Özbalıkçı, “Bu pide Karadeniz’de dahi bulunmaz. Doğal ve kara fırın pidesi. Bir kere yiyen abone oluyor” diyerek iddialı konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

KARA FIRINDA PİŞİRİLMESİ

Ramazan’da vatandaşların iftar vaktine yakın fırın uzun kuyruklar oluşturduğu, buram buram kokan susamlı Ramazan pidenin tek adresinin Katipoğlu Unlu Mamülleri olduğunu iddia eden Şaban Özbalıklı, “Ekşi maya ile hazırlanıp taş fırında pişirilen pide başka yerde bulunmaz. Karadeniz’de dahi bulunmaz. Odun ateşinde pişen pidenin tadı başkadır. Ertesi güne kalsa dahi kurumaz, bayatlamaz. Diğer pideler ertesi güne kaldı mı kurur, bayatlar, taş gibi olur” dedi.

 

KARAKAŞIMA KARA GÖZÜME GELMİYOR MÜŞTERİ

Pidede kullanılan susamın, mayanın, unun organik olduğunu ve odun ateşinde pişirildiği için tazeliğini kaybetmediğini söyleyen Özbalıkçı, “Susamı da organik yetişiyor. Odun ateşinde pişiyor. Ramazan pidesi sattığım fırına 45 dakika önce gelip pideyi bekleyen, uzaktan gelen müşterilerimiz var. Boşuna beklemiyorlar. Benim kara kaşıma kara gözüme gelmiyor müşteri. Pide almadan gitmiyor. Pideyi yiyeceksiniz, ondan sonra karar vereceksiniz. Özelliği kara fırında pişirilmesi. Bir kez alıp yiyen abone oluyor, abone” diye konuştu.

Bir ay önce polis karakolundan emekli olduğunu söyleyen Şaban Özbalıkçı, unlu mamulleri ustası oğlu Ramazan Salih Özbalıkçı için açtığı Katipoğlu Unlu Mamulleri’nde pide satarak oğluna yardımcı olduğunu söyledi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler