Takip Et

SON DAKİKA

Çiftçiler çalışmayı durdurdu

19 Haziran 2017, Pazartesi 16:50

     


Çine Arazi Toplulaştırma ve Tarla Geliştirme Projesi kapsamında Kahraman Mahalle Ovası’nda devam eden çalışmalar, çiftçilerin yoğun talebi üzerine durduruldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de devam eden Arazi Toplulaştırma ve Tarla Geliştirme Projesi kapsamında, Kahraman Mahallesine göre hazırlanan parselasyon planı mahalle meydanında askıya çıkarıldı. Yetkililer itiraz süresinin 15 gün olduğunu duyururken, çiftçilerin bazıları listede eksiklik ya da yanlışlık olduğu iddiası ile yetkililere itirazda bulundu.

 

ÇALIŞMALAR DURDU

Aynı gün içerisinde Kahraman Mahalle Ovasında firma yetkilileri dere ıslahı, yol ve arıtma kanalı çalışmalarına başladı. Çalışmanın yapıldığı arazide tarlası bulunan çiftçiler, mısır ekili tarlalarında çalışma yapılmasını istemedi. Çiftçiler, arazi toplulaştırma çalışmalarını desteklediklerini belirtirken, toplulaştırma çalışmasının ürünlerin hasat edilmesinin ardından yapılmasının daha iyi olacağını belirtti. Çiftçilerin yoğun talebi üzerine çalışma bir süreliğine durdurulurken, çalışmanın uygun yerlerde sürdürülebilmesi için çalışma başlatıldı. Firma yetkilileri, çalışma esnasında oluşabilecek tüm zararın devlet tarafından karşılanacağını belirtti. Ayrıca yetkililer, Aydın Valiliği tarafından yapılan bilgilendirmede çiftçiye 'ekim yapmayın' dememeleri konusunda uyarıldıklarını aktarırken, hasadı bekleyen üreticileri anlayışla karşıladıklarını ifade etti.

 

ÇİFTÇİLER HASAT SONRASINI İŞARET ETTİ

Çine Kahraman Mahalle Muhtarı Abdülkadir Akalın, çalışmanın titiz bir şekilde yürütülmesini belirtirken, üreticiler ile fikir alışverişinde bulunulmasının yetkililerin işini kolaylaştıracağını söyledi. Mısır üreticisi Taner İçöz ise firma yetkililerinin kendilerine vermiş olduğu sözden caymamaları gerektiğini belirtirken, “Firma yetkilileri hiçbir çiftçiye ekim yapmayın diyemeyeceklerini söylediler. Bu düşüncelerinde biz onlara hak veriyoruz. Ama biz şu an mısır ekili arazimizde çalışma yapılmasını ve ürünlerimizin talan olmasını istemiyoruz. Devlet zararımızı karşılayacak ama bu süreç nasıl işleyecek bilemiyoruz. Biz ürünümüzü hasat etmek istiyoruz ve ürünümüz hasat edilmediği sürece bu çalışmanın olmasına müsaade etmeyeceğiz. Yapılan çalışmayı destekliyoruz. Firma yetkililerinden şu an bir söz aldık, ürünlerimizin hasat edilmesini bekleyecekler” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler