Takip Et

SON DAKİKA

Didimli turizmciler çıkış yolu arıyor

18 Kasım 2016, Cuma 08:00

     


Didim’de düzenlenen turizm değerlendirme toplantısında ilçe turizminin durumu görüşüldü. 2016 yılı turizminin değerlendirildiği toplantıda, fuarlara katılım ve gelecek sezonun planlaması yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim turizmcileri, düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Didim Turizm Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda 2016 yılındaki turizm faaliyetleri değerlendirilerek fuarlara katılım konusu görüşüldü. İç pazara ağırlık verilmesinin belirtildiği toplantıda, İzmir ve İstanbul’da yapılacak olan turizm fuarlarına önem verilmesi gerektiği ifade edildi. İnsanların Didim’e güven sorununun olduğunu bildiren turizmciler, 2017 rezervasyonlarının iç açıcı gözükmediği, bu sorunu ortadan kaldırmak için güven ortamının sağlanması gerektiğini vurguladı. Birlik ve beraberlik içerisinde ortak adım atarak Didim’i tanıtmakta zorlandıklarını anlatan turizmciler, katılacakları fuarlar için yaptıkları değerlendirmede, Polonya, Romanya ve Bulgaristan gibi Balkan ve Bulgar ülkeleri destinasyonları üzerinde yoğunlaşılması önerisinde bulundu. 2016’da kötü bir sezon geçirdiklerini kaydeden turizmciler, fuarlara daha fazla önem verilmesi gerektiğini, özellikle Balkan pazarı, Almanya ve iç pazar fuarlarına önem verilmesi gerektiğini söylediler.

Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı ve Turizmci Mustafa Şentürk, sıkıntılı kış ve 2017 yazının kendilerini beklediğini söyledi. Türkiye’nin içeride ve dışarıda imaj sorunun olduğunu belirten Şentürk, “Biz özellikle turizm anlamında bu imajı yurt dışında nasıl düzeltebiliriz, diye düşünmeliyiz. Dünyada genelde kaos ortamı var. 2016 yılına baktığımızda özellikle sektörde İspanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Hırvatistan ön planda. Burada dernek, belediye, kamu ve sivil toplum ortak hareket ederek fuarlara öncekinden daha fazla ağırlık vermemiz lazım ve Didim’i ön plana çıkartarak imajını düzeltmek gerekir” dedi.

“İMAJ KAYBIMIZ VE GÜVENLİK SORUNUMUZ VAR”

Turizmcilerin konuşmalarının ardından söz alan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da geçmişte konuştukları konuları aynen konuşmaya devam ettiklerini söyledi. Türkiye’nin dış politikasında strateji değişikliğine gittiğini, kendilerinin de bu stratejiyi iyi anlayıp ona göre pazarlama taktikleri uygulamaları gerektiğini belirten Atabay, “Bizim sıkıntımız buraya insanların gelmemesi. Bizim ülke olarak imaj kaybımız ve güvenlik sorunumuz var. Yeni pazarların bulunmasına önem verirken, elimizdeki pazarları küçümsemeyelim. Sadece balkan pazarlarına girmeye kalkarsak, gelecekte kıta Avrupasından ilçemize turist çekemeyiz” diye konuştu.

SEZONU UZATMA ÇALIŞMALARI

Hanutçuluk, yüksek ses, plajdaki satıcılar ve kaldırım işgalleri gibi konulara önem vermeleri gerektiğini kaydeden Atabay, şöyle konuştu: “Bu mücadele sürekli olması gereken mücadele. Önümüzdeki yılda inşaatlar 1 Mayıs’ta duracak, 15’ine kadar toparlanacak. Bu mücadeleyi topyekün yapmak gerekir. Sadece otel yapmakla sezon uzamıyor. Biz önümüzdeki dönemde sağlık turizmine önem vereceğiz. Ayrıca futbol sahaları yapacağız. Bakanlık ile görüşmeler tamamlanmak üzere. 252 dönümlük alanı belediyemiz bünyesine alıyoruz. Burada futbol sahaları yapıp, Antalya’daki gibi alanlar oluşturmayı planlıyoruz. Bununla ilgili dışarıdan birkaç organizatörlerle görüştük. Bu çalışmayı Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapıyoruz. Yatırımın büyük kısmını Büyükşehir yapacak.”

“DİDİM TURİZM KONSEYİ KURULMALI”

Toplantının sonunda konuşan Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner de Didim’in daha modern, lüks yapılara ihtiyacının olduğunu söyledi. Didim’in kimliğinin değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Alkaner, “Biz otelciler 1 Mayıs ile 31 Ekim arasında çok yoğun çalışıyor ve kendi tesislerimize kapanıyoruz. Genel olarak baktığımızda turizmcilerin öncelikli problemi birlik ve kaynak sıkıntısı. Didim için bir şeyler yapmak isterken kaynak sıkıntısıyla karşılaşıyoruz” ifadesini kullandı. Alkaner, Didim’in turizm konseyine ihtiyacının olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcilerinin yer alacağı turizm konseyi kurulmalı. Bu konsey, fuarlar ve çeşitli festivallerle ilgili çalışma yapmalı. Herkesin ortak fikri olan iç pazara ve fuarlara katılmaya özen göstermeliyiz.”

Didim Turizm Derneği binasında yapılan toplantıya, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş, Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz ve turizmciler katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler