Takip Et

SON DAKİKA

"Kaplumbağa daha hızlı götürürdü"

18 Ekim 2016, Salı 09:46

     


Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, kamu kurumlarında yaşanan sorunları sürekli gündeme getirmeye çalıştıklarını ancak kendilerini bir türlü anlatamadıklarını ifade etti.

Algün, 6 Ekim 2016 tarihinde SGK kurumumda yapılan işlem sonucu kaldırılması gereken kamu haczinin 17 Ekim günü hala kaldırılmamış olmasının kurumların esnaf ve sanatkara ne kadar zarar verdiklerinin bir örneği olduğunu dile getirdi.

Algün, "Kamu haczin kaldırılması için evrakın posta ile gitmesi gerekiyormuş elden gitmezmiş ve SGK ile Tapu dairesinin arası 500 metre ancak vardır ve bu mesafeye evrak posta kanalıyla 10 gündür ulaşmamıştır. Diyelimki SGK 10 Ekimde verdi yine 6 günde tapuya ulaşmamıştır evrak. Biz bu evrakı Kamlumbağaya verseydik evrak 1 kaç saate adrese varır idi ama kurumlar arası ulaşması günler haftalar sürüyor. Esnaf ve Sanatkar için bazen 1 gün ve saatin çok önemi vardır. Yaşanan bu ve benzeri durumlar esnaf ve sanatkara perişan etmektedir. Hatta ticaret sicilini bozmaktadır. İşte hep hatırlattığımız vebal budur. Eğer bir devlet çalışan ve görevlisi eksik ve hata yapıyorsa bedeli ağır oluyor. Bu bedel ve vebal o işi aksatanın boynundadır ona hakkımızı helal etmiyoruz. Vekillerimiz ve hükümetimizden bu gibi konularda acil çözüm istiyoruz. Sistem dürüst esnaf ve sanatkarı üçkağıtçı haline getiriyor" dedi. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler