Takip Et

SON DAKİKA

Çineli üreticiler için Konya'dan 500 tavuk getirildi

18 Ekim 2016, Salı 17:03

     


Çine Ziraat Odası, Çineli üreticiler için Konya’da bulunan özel bir tavuk çiftliğinden yumurta verimi yüksek tavuklar getirtti. Veteriner kontrolünden geçirilen ve aşıları yapılan tavuklar üreticilere teslim edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çineli tavuk üreticilerinin talebi üzerine Çine Ziraat Odası aracılığı ile Konya’dan sipariş edilen ataks, lokman cinsi tavuklar ile pleymut cinsi horozlar, Çine Ziraat Odası Hal Tesisleri'nde üreticilere teslim edildi. Konya'daki özel bir çiftlikten getirilen 500 tavuğu, veteriner kontrolünün ardından üreticilere teslim ettiklerini kaydeden Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, ''Yaban kuşlarının ilkbahar ve sonbahar aylarındaki göçleri sırasında bölgeye taşıdıkları kuş gribi veya diğer bulaşıcı kanatlı hastalıkları, çok sayıda tavuğun telef olmasına yol açmıştı. Üreticiler odamıza başvurarak güvenilir bir yarden yumurtalık tavuk temin edilmesini istedi. Biz de bu doğrultuda Konya’dan ataks, lokman cinsi tavuk ve pleymut cinsi toplam 500 kanatlı getirtip üreticiye teslim ettik'' dedi.

ÇİNELİLERE SAĞLIKLI YUMURTA

Hayvanların 17 haftalık olduğunu belirten Başkan Atıgan, tavukların yılda ortalama 330 yumurta ürettiğini, köy tavuğuna yakın bir kalitede olmasının ise önemini artırdığını ifade etti. Çineli tavuk üreticisinin güvenilir tavuk beslemeleri için aracı olduklarını ve bu çalışmada hiçbir ticari amaç gözetmediklerini belirten Başkan Atıgan, kaliteli ve güvenilir tavuklardan elde edilecek yumurtaların, Çine halkının sağlıklı beslenmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler