Takip Et

SON DAKİKA

Aysel'in şekersiz reçeli çok tuttu

17 Ekim 2016, Pazartesi 08:38

     


Karacasulu üç çocuk annesi Aysel Oyrum, şeker hastaları ya da diyet yapanlar için doğal meyvelerden şekersiz reçel üretti. Pekmez yapımında kullanılan üzüm şırası ile reçeli tatlandıran Aysel Oyrum’un yaptığı organik reçeller, Karacasu’da kapış kapış satılıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ŞEKER YERİNE ÜZÜM ŞIRASI

İçerisinde bulundurduğu lifli yapılar nedeniyle vücuda oldukça fayda sağlayan reçeller, bol miktarda şeker içerdiği için bilhassa şeker hastaları tarafından tercih edilmediğini belirten Aysel Oyrum, uzmanların yaptığı 'Üç beyazdan uzak durun' uyarılarını dikkate alarak reçellerine şeker yerine üzüm şırası koydu. Şeker hastaları, zayıflamak isteyenler ya da şekerden uzak duranlar için alternatif doğal meyvelerle organik reçel üreten Oyrum, Karacasu’nun Görle Mahallesi'nde yaşayan anneannesinin yaptığı yöresel patlıcan pesgelinden yola çıkarak ürünlerini hazırladığını söyledi.

BEKLEDİĞİNDEN FALA RAĞBET GÖRDÜ

İlk kez patlıcan reçeli yaptığını, tatmaları için verdiği çevresindeki eş dost ve arkadaşlarının çok beğenip sipariş vermeleri üzerine incir, kuru kayısı, tatlı kabağı, karpuz kabuğu, ayva ve armut gibi mevsim meyveleri ile reçeli çeşitlendirerek damak tadına uygun yeni bir tat yarattığını söyleyen Oyrum, “Şekerin zararları artık herkesçe biliniyor. Çoğu insan şeker kullanmaktan kaçıyor. Buna şeker hastalarını da ekleyince insan sağlığına son derece yararlı olan reçel, içinde bulunan şekerden ötürü sağlıksız bir hal alıyor. Şeker hastaları ise hiç tüketemiyor. Bu düşünceyle yola çıkarak şeker yerine üzüm şırası ile pekmez yaptım. İlk önce çevremdekilere tattırdım. Tadına bakanlar çok beğendi ve almak istediklerini söyleyince farklı meyvelerle çeşitlendirdim. Sipariş üzerine sipariş alıyorum. Bu kadar talep göreceğini tahmin etmiyordum. Ürünüm, reçel firmalarına alternatif olacak” dedi.

TAHİNLE BULUŞTUĞUNDA VİTAMİN DEPOSU

Üreticilerinin ellerinde kalan üzümleri reçel yaparak değerlendirebileceğini söyleyen Oyrum, üreticinin de böylece mağdur olmayacağını kaydetti. Özellikle yaşlı ve çocukların mutlaka reçel tüketmesi gerektiğini bildiren Oyrum, “Reçel, tahinle buluştuğunda daha hafif bir tat aldığı gibi tahinle reçel bir arada vitamin deposu oluyor. Hem daha ucuz hem de organik olması bakımından herkese tavsiye ederim. Bir kez tadına baktıklarında bir daha vazgeçemeyeceklerinden eminim” diye konuştu. Oyrum, reçel firmalarından talep gelmesi durumunda yaptığı reçellerin patentini alarak ticarete dönüştürebileceğini söyledi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler