Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli inciri pazara çıktı

17 Ağustos 2015, Pazartesi 14:34

     


Nazilli Ticaret Borsası’nda ilk kuru incir tescili gerçekleştirildi. Yılın ilk alımında, bin 890 kilo incir, 9 liradan işlem gördü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Odası Meclis Başkanı Nevzat İzgü, “İlk incirimizi 9 liradan sattık. Hava şartlarının değişmesine göre fiyatlarda 1 liralık düşme ve artma gözlemlenebilir” dedi.

Türkiye’nin incir üretiminde kalbi konumunda bulunan Nazilli’de incir sezonu hareketli başladı. Geçen yıl Nazilli Ticaret Borsası’nda 5 lira 50 kuruştan işlem gören incir, bu sezon 9 liradan işlem gördü. Borsada ilk kuru incir tescili Has Gıda tarafından, Cengiz Sadıç’a bin 890 kilo kuru incirin satılmasıyla gerçekleştirildi. Ticaret Borsası’nda yapılan tescil işlem törenine, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat İzgü, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu ve Cengiz Sadıç katıldı. Geçen yıl 34 bin ton incir rekoltesiyle 798 milyon lira ciro yapan borsanın bu sezonki hedefi fiyatların da artmasıyla daha da yükseldi.

REKOLTEDE YÜZDE 20 ARTIŞ

İlk tescil işleminin hayırlara vesile olmasını dileyen Meclis Başkanı İzgü, “2015-2016 incir sezonunun ilk tescil işlemini Nazilli Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdik. Firmamıza gelen bin 890 kilo incirimizi kilosu 9 liradan sattık. İnşallah tüm üretici, tüccar, ihracatçılarımıza bol kazançlı bir seneler dileriz. Hava şartlarının değişmesine göre fiyatlarda 1 lira alt ve üst oynayabilir. Geçtiğimiz yıla oranla rekoltede yüzde 20 oranında bir artış görüyoruz” diye konuştu.

Paketlenip, İşlenerek iç piyasaya sürülecek olan ilk incirin Ankara, İstanbul, Eskişehir, Adana ve Samsun'a gönderileceğini ifade eden Cengiz Sadıç ise Nazilli incirinin markalaşması için çaba sarf ettiklerini söyledi. (MEHMET ALİ CİNTOSUN)







 
Son Eklenen Haberler