Takip Et

SON DAKİKA

Patates üreticisi umduğunu bulamadı

17 Temmuz 2017, Pazartesi 14:06

     


Çine Altınova Mahallesinde patates üretimi yapan çiftçiler, istedikleri verimi alamadıklarını belirtirken, tohumu temin ettikleri firma yetkilileri tarafından kandırıldıklarını iddia etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Altınova Mahallesinde patates üretimi yapan çiftçiler, ekmiş oldukları tohumdan istedikleri verimi alamadı. Patates alımı için anlaştıkları firmadan temin ettikleri tohumları tarlalarına eken üreticiler, patateslerin çiçek dahi açmadığını ifade etti. firma yetkililerinin söylemine göre 176 dönümde en az 700 ton patates olması gerektiğini belirten patates üreticisi Mevlüt Oral, 285 ton patates olduğunu ve firmanın 65 ton fire düştüğünü söyledi. Oral, patatesten gelecek olan kazancın işçi ve gübre maliyetini bile karşılamayacağını belirtti.

 

“BİZ YANDIK, BAŞKALARI YANMASIN”

Firma yetkililerinin kendilerini kandırdıklarını iddia eden Oral, “Firma yetkililerine güvendik, patates ektik. Firma yetkililerinin söylemine göre şuan 176 dönümde 700 ton patates çıkması lazım ama sadece 285 ton çıktı. Patates çiçek açmadı. Firma yetkilileri şuan bizimle görüşmüyor ve paramızı ödemiyor. 50 bin TL işçi borcum var. Gübre, tohum parası var. Tire, Ödemiş, Germencik, Bergama’da da çok sayıda aynı tohum patates eken üretici mağdur durumda. Firma yetkilileri sözleşmeyi vereceğiz dediler ama vermediler. Hakkımızı aramak istiyoruz. Bizi çiftçiyiz diye istedikleri gibi kandırmak istiyorlar. Firma ile anlaşma yaptık, patatesleri başka yere satamıyoruz. Bizden tohum parası alacaklar, patatesleri kendi istedikleri yere satacaklar. Büyük bir gıda firması ile anlaşmaları varmış sanırım. Bize baştan bu tohumdan bu kadar verim alırsınız deselerdi biz zaten bu tohumu ekmezdik. Ama bize çok kazanacaksınız dediler. Tarım Bakanlığını bu konuda göreve davet ediyoruz. Çiftçinin üzerinden haksız yere kazanç sağlayan, çiftçiyi kandıran bu firmalara fırsat verilmesin. Biz yandık, başkalarını da yakmasınlar” dedi. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler