Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Sütsever'den yapılandırma uyarısı

17 Haziran 2017, Cumartesi 11:56

     


İncirliova Esnaf Odası Başkanı Ali Sütsever, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7020 sayılı Kanun kapsamındaki başvuruların başladığını bildirdi.

 

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu hakkında bilgi veren İncirliova Esnaf Odası Başkanı Ali Sütsever, 30 Haziran’a kadar vergi dairelerine başvurulması gerektiğini söyleyerek, "Yapılandırma sayesinde vatandaşlarımız ekonomik faaliyetlerini kolay yürütecek" dedi.

 

Yeni yapılandırma kanununun kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini ifade eden Sütsever, “ Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan vatandaşlarımız, yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Yarısını tahsil ediyor, yarısından vazgeçiyoruz. Borcun peşin ödenmesi halinde ayrıca indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün. Taksitlere, bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uyguluyor. Yapılandırma devam ettiği sürece; borcu yoktur belgesi alınabilecek ve araçların fenni muayeneleri yaptırılabilecek" dedi.

 

Ali Sütsever son olarak yeni yapılandırma kanunu olan 7020 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar esnaf odalarına da başvurması gerektiğini ifade etti. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler