Takip Et

SON DAKİKA

Söke Vf Ege Lee de Şok Kapatma Kararı

17 Mayıs 2017, Çarşamba 22:08

     


Söke'de 26 yıldır faaliyet gösteren Vf Ege Lee, Söke'deki fabrikasını kapatma kararı, ilçede şok yarattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke-Bodrum karayolu üzerinde, Yenidoğan Mahallesi'nde 1991'de Kayhan Ailsi tarafından işletmeye açılan, 1996'da

Vf Ege Lee olarak üretimine devam eden, Söke'de 686 personelin çalıştığı fabrikada üretimi durdurma kararı aldı.

Ekim 2017'de gerçekleştirilecek olan kapatma kararını, Fabrika Müdürü Aslı Akıntürk, önce fabrikadaki sendika temsilcileri ile ardından çalışanları ile paylaştı. Kapatma kararı, çalışanlarda şok etkisi yaratırken acı haber kısa sürede Söke’nin gündemini oluştururken bazı çalışanların baygınlık geçirdikleri öğrenildi.

Vf Ege Lee yönetimi Söke'deki fabrikasını kapatma kararını, düzenlediği basın toplantısında açıklayan Müdür Aslı Akıntürk kapatma kararının alınmasında kesinlikle çalışanların bir suçunun olmadığını söyledi. Akıntürk ”VF International, VF EGE Sanayi ve Ticaret LTD Şirketi'' ticaret ünvanıyla faaliyet gösterirken global anlamda hızla değişen pazar koşulları ve iş ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebilmek için tedarik zinciri iş modelinde gidilen zorunlu değişimin bir sonucu olarak kararın alındığına dikkat çekti.

Bu yıl Ekim ayı itibariyle üretimin sonlandırılacağının belirtildiği açıklamada, aynı tarih itibariyle fabrika ile aynı arazide yer alan outlet ve dağıtım merkezinin faaliyetlerinin de sonlandırılacağı belirtildi.Çalışanlara güçlü bir sosyal paket sunulacak.

VF International’dan yapılan açıklamada, bugüne kadar üretime yaptıkları katkılar nedeniyle tüm çalışanlara teşekkür edilirken, yasal haklarının yanı sıra çalışanlara güçlü bir sosyal plan uygulanacağının altı çizildi. Açıklamada, “Üretimin durdurulma kararından etkilenen tüm çalışanlar için kıdem ve ihbar gibi yasal haklarını sağlamanın ötesinde çalışanları destekleyecek bir paket oluşturuyoruz. Bu paket; her çalışanın şirketteki hizmet süresine bağlı olarak yapılacak ek bir ödemenin yanısıra sağlık yardımını da kapsayacak. Ayrıca danışmanlık, koçluk hizmetleriyle çalışanlarımızın yeni iş imkanları oluşturmalarını sağlamak için desteklemeyi sürdüreceğiz“ denildi.

Ekim ayına kadar fabrikanın üretime devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, bu sürecin sorumluluk çerçevesinde ve sağlıklı bir şekilde başta çalışanlar olmak üzere tedarikçiler, iş ortakları ve paydaşlarla birlikte yönetileceği vurgulandı. Açıklamada, üretimin durmasının VF International’ın Türkiye’deki ticari varlığını ve tedarikteki planlarını etkilemeyeceğinin altı çizildi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler