Takip Et

SON DAKİKA

"Söke pamuğuna hak ettiği değer verilsin"

17 Şubat 2017, Cuma 18:41

     


Söke Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda pamuk çırçır işletmecilerinin sorunları görüşüldü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Ticaret Borsası konferans salonunda, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Söke’de faaliyet gösteren çırçır fabrikası işletmecilerinin, piyasa ve pazarlama alanlarında yaşadığı sorunlara çözüm arandı.

ÇIRÇIRCILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

İzmir Ticaret Borsası’ndaki pamuk alıcılarının Söke pamuğuna hak ettiği değeri vermelerini beklediklerini kaydeden Başkan Günal, “Son zamanlarda Güneydoğu Anadolu pamuğu ile Söke pamuğu arasında fiyat farkı kalmadığı görülmektedir. Halbuki Söke pamuğunun kalitesi, ülkemiz ve dünya ölçeğinde tescillidir. Ayrıca Söke pamuğu ile Ege Bölgesi'nin diğer illerinde üretilen pamukların satışında, Söke pamuğunun aleyhinde fiyat oluşmaktadır. Söke’de faaliyet gösteren pamuk çırçır fabrikaları, kapasite ve teknik yönden gelişmiş durumdadır ve 2016 hasat sezonu, iklim yönünden de çok olumlu geçmiştir. Söke Ticaret Borsası pamuk test laboratuvarının sonuçları da Söke pamuğunun kalitesini göstermektedir” dedi.

Mevcut durumdan rahatsız olduklarını söyleyen Söke’li pamuk çırçır işletmecileri ve üreticileri, alternatif sürekli satış kanallarının bulunması ve yeni satış sistemlerinin oluşturulması konusunda taleplerini dile getirdiler. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler