Takip Et

SON DAKİKA

Tayyar Cengiz, WTM Turizm Fuarı'nı değerlendirdi

16 Kasım 2016, Çarşamba 15:08

     


İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak bu yıl 37’ncisi düzenlenen World Travel Market (WTM) Turizm Fuarı'na katılan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Danışmanı ve TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, fuarı değerlendirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İngiltere'nin başkenti Londra'da Excel Olimpia'da 37'nci kez kapılarını açan WTM’ye Türkiye, 783 metrekarelik bir alan ile katılırken fuarda Türkiye’yi turkuaz konseptli bir stantla Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği'nin oluşturduğu alanda 30'u özel sektör, 25'i kamu kurumu, dernek ve sektörel birlik olmak üzere 55 kurum ve şirket temsil etti. Fuar merkezine ana ulaşımın sağlandığı tren istasyonundaki reklam panolarına, Türkiye'yi tanıtıcı afişler yerleştirilirken fuarda Türkiye standının girişinde İngilizce olarak "Hoşgeldiniz" yazılı panonun önünde bulunan deniz kumu ilgi topladı.

TERÖR ENDİŞESİ HİSSEDİLİYOR

Türkiye için ayrılan bölümde stant açan Didim heyeti, fuara gelen turizm profesyonellerine ayrıntılı Didim tanıtımı yaptı. Fuara katılan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Danışmanı ve TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, fuarla ilgili izlenimlerini paylaştı. 1980 yılında Olympia’da 40 ülke, 221 stant katılımcısı ve 9 bin ziyaretçi ile başlayan, 1992 yılından itibaren Earls Court’a taşınan World Travel Market fuarının 2002 yılından bu yana Excel fuar alanında devam ettiğini belirten Cengiz, “Bu yıl 3 günde 182 ülkeden, 5 bin stant katılımcısı ve 50 bin ziyaretçiye kapılarını açtı. Ancak ne var ki, 20 yıldır katıldığım Londra fuarı bu yıl diğer yıllara göre biraz sönük geçti. Özellikle Arap ve Afrika ülkelerine ilgi çok azdı” dedi. Türkiye standının da bu ilgisizlikten nasibini aldığını ve sadece Türkiye’den gelen otel ile acentelerin yer aldığı bir fuar yaşadıklarını ifade eden Tayyar Cengiz, şöyle konuştu: “Belli ki terör, bütün ülkeleri endişelendiriyor. Bunca yıldır İngiltere seyahatlerimde görmediğim özel kuvvet askerleri, bu sefer özellikle havaalanlarında olmak üzere birçok yerde gözüme çarptı. Terör, bütün dünya ülkelerinin bir şekilde el birliği ile başından savması gereken bir melanet. Devam ettiği sürece sanırım hiç bir ülkeye rahat uyku uyumak nasip olmayacaktır. Bu durum elbette ki turizmi derinden etkileyecektir. Uzunca bir süre insanlar deniz aşırı ülkelere gitmekten kaçınacaklardır.”

İSPANYA VE YUNANİSTAN

Bu yılki WTM fuarının yıldızlarının Yunanistan ve adaları ile İspanya olduğunu bilgisini veren Tayyar Cengiz, “İspanya geçtiğimiz yıl kırdığı ziyaretçi rekorunu yeniden egale edecektir. Aldığımız bilgilere göre şu ana kadar aldıkları rezervasyonların oranı geçen seneye göre % 33 daha fazlaymış. Geçen yıl 68 milyon insanın ziyaret ettiği İspanya, bu yıl 80 milyon civarında ziyaretçi ile ciddi bir kazanım sağlayacak gibi. Yunanistan da 11 milyonluk kendi nüfusuna rağmen, 2015 yılında 23.5 milyon turist çekerek ciddi bir sayı elde etti. Bu yıl bu sayıyı daha yukarıya çekeceklerdir” diye konuştu.

Didim’de faaliyet gösteren iki seyahat acentesinin de WTM fuarına katıldığını kaydeden Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerek ilçemizin tanıtımı, gerekse kendilerine iş imkanı yaratabilme hevesi içinde olan IMX ve GALAXY adlı iki acentemiz de fuarda yer aldı. Bu da Didim adına önemli bir gelişmedir. Kısacası turizm, her ülke için çok ciddi bir kazanım ve bacasız sanayidir. Bu sektörden ülke olarak hak ettiklerimizi almalıyız. Doğa ise doğa, tesis ise tesis, tarih ise tarih ve kültür ise kültürleri öne çıkarıp gereğini yapmamız gerekir.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler