Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'a teşvik bölgesi müjdesi

16 Kasım 2016, Çarşamba 10:15

     


Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın'ın bölgesel teşvik uygulamalarında ikinci bölge olarak tespit edildiğini, yatırımlarda teşviklerin buna göre düzenlendiğini belirterek, bundan böyle, nitelikli diyebilecekleri sanayi yatırımlarının artık daha elverişli koşullardaki teşvikler olan 4'üncü bölge teşviklerinden yararlanacağını müjdeledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Savaş, "Biz, gerek ülke olarak gerekse Aydın ilimiz olarak artık yatırımlarımızı daha verimli, daha yüksek katma değerli alanlara yönlendirmek durumundayız. Daha yüksek katma değer yaratan, yüksek teknolojiye doğru sanayimizin dönüşümünü bu şekilde sağlayacağız ve kaynaklarımızı da en iyi şekilde değerlendirme imkanını elde edeceğiz. Bu vesileyle ilgili kararın yürürlüğe girmesinden dolayı Ekonomi Bakanımız nezdinde hükumetimizi tebrik ediyorum.” dedi.

SERBEST BÖLGE KONUSU

Aydın Serbest Bölgesi çalışmaları hakkında konuşan Savaş “Aydın ilimizin ekonomi gündeminde bir başka önemli konu olan Aydın'a bir serbest bölge kazandırılması konusunda Sayın Bakanımızın ve bakanlığımız yöneticilerinin yapıcı ve olumlu yaklaşımları dolayısıyla teşekkür etmek isterim. Aydın'da kurulması planlanan serbest bölge konusunda Aydın’da koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Yine, nitelikli sanayi yatırımlarının yapılacağı, özel sektörün, özellikle yabancı sermayenin doğrudan yatırım alanında özendirileceği güzide bir bölge olması yönünde çalışmalarımızı bakanlığımızın ilgili birimleriyle koordine ediyoruz. Bu bakımdan, Sayın Bakanımız döneminde inşallah açılışını hep birlikte yapacağımız güzel bir hizmeti çok yakında Aydın'ımıza kazandırmayı samimiyetle umut ediyorum" diye konuştu.

AYSO'DAN TEŞEKKÜR

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin de 05.10.2016 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2016/9139 Sayılı Karar Kapsamında Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ın EK-6’da belirtilenlerin orta -yüksek teknolojili üretimine yönelik konular kapsamındaki yatırımların, ilimizde gerçekleştirilmeleri halinde; 4. bölgede uygulanan bölgesel desteklerden yararlanılacağını bildirdi.

Şahin, "Bu durumda örneğin, sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanma süresi 3 yıldan 6 yıla, yatırıma katkı oranı yüzde 20’den yüzde 30‘a, Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi indirim oranı da yüzde 55'ten yüzde 70‘e çıkıyor. Bu önemli gelişme, ilimizde çalışmaları devam eden Aydın Serbest Bölgesi (AYSER) projesi ile tam olarak örtüşmüştür. AYSER projemiz kapsamındaki çalışmalarımız; Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin bilgileri dahilinde bakanlık yetkililerinin önemli yönlendirmeleri ve milletvekilimiz Mustafa Savaş’ın koordinasyonunda devam etmektedir. Yeni teşvik kararı ve AYSER konusundaki yardımlarından dolayı odamız adına teşekkürlerimizi sunarım. Ayrıca, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de bu açıklaması bizleri heyecanlandırmıştır. Bu kapsamda, faaliyetlerimizi hızlandırarak AYSER için başvuru sürecini tamamlamak istiyoruz” dedi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler