Takip Et

SON DAKİKA

"Öğrenciler ekonomik argüman olarak görülmemeli"

16 Eylül 2018, Pazar 11:04

     


Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin 2018-2019 eğitim dönemine başlamamasından dolayı "kentin ekonomik beklentisi boşa çıktı" yorumlarının doğru olmadığını belirten Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, üniversite öğrencilerine ekonomik bir argüman olarak bakmanın doğru olmadığını söyledi. Kutlay, gecikmeli de olsa fakültenin açılacağına inandıklarının da altını çizdi.

Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) öncülüğünde yapımı tamamlan ve Adnan Menderes Üniversitesine teslim edilen Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin 2018-2019 eğitim dönemine başlamamasını değerlendiren Kutlay, fakültenin açılmasını beklediklerini ve bu anlamda ADÜ Rektörü Cavit Bircan'ın desteğine ve çabasına güvendiklerini söyledi.

"KENTE KATACAKLARI DEĞERE BAKMALI"

Üniversite öğrencilerine ekonomik argüman olarak bakmanın doğru olmadığını söyleyen Kutlay, " Öğrencilerimizin Söke'nin mimari dokusuna, eğitimine ve kültürüne katkı sağladığını düşünüyorum. Öğrencileri ekonomik bir argüman olarak görmemek gerekiyor. Kente katacakları değerlere bakmak gerekiyor" dedi.

"REKTÖR'ÜN ÇABASINA GÜVENİYORUZ"

Fakültenin açılması için gösterilen çabalara güvendiklerini belirten Kutlay, "Açılan fakültenin ilçemize ve ilimize mutlaka fayda sağlamasını isteriz. Son bilgilerde fakülteye bir ismin atandığı yönündeydi. Ancak Fakültenin eğitime açılması için yanılmıyorsam 3 atamanın yapılması gerekiyor. Bu dönem atamalar sağlanamadığı için fakülte açılmadı. Ben Ticaret Odası Başkanı olarak Rektör Cavit Bircan'ın fakülteyi açmak için gösterdiği çabaya ve desteğe inanıyorum" diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler