Takip Et

SON DAKİKA

Genç çiftçilere 6 milyon lira hibe destek

16 Nisan 2018, Pazartesi 10:30

     


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projesi kapsamında, Aydın'dan 198 genç çiftçiye yaklaşık 6 milyon lira hibe destek verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı, Kırsal Kalkınma Destekleri “ Genç Çiftçi Projesi” ile Aydınlı 198 üreticiye yaklaşık 6 milyon liralık hibe destek verildi. Bakanlığın 2016-2017 ve 2018 yıllarını kapsayan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programında; tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsaldaki genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amaçlandı.

 

Proje ile büyükbaş hayvancılık alanında hibe almaya hak kazanan 118 genç çiftçiye kişi başına 6 adet olmak üzere 708 adet Clavel cinsi hayvan verildi. 27 genç çiftçiye ise kişi başı 40 adet olmak üzere 1080 adet İvesi, Ak Karaman, Mor Karaman, Kıvırcık ve Kıl Keçisi cinsi hayvanlar teslim edildi.

 

Desteklemeler Arıcılık, kanatlı ve bitkisel üretimde de devam etti. Arıcılık alanında hibe destek almaya hak kazanan 18 genç çiftçiye kişi başı 30 bin lira olmak üzere toplamda 540 bin liralık hibe verildi. Kanatlı sektöründe de 11 genç çifti 330 bin lira alarak işletme sahibi oldu. Desteklemenin 720 bin lirası bitkisel üretim için ayrıldı. Bağcılık ve Üzümsü Bitkiler 5, Coğrafi İşaretli Ürünler ve Gıdalar 1, Fide-Fidan-Süs Bitkisi 1, Kapama Meyve Bahçesi 6, Örtü Altı Tesisi 3, Tıbbi Aromatik Bitkiler 2 olmak üzere hibe alan 24 genç çiftçi toplamda 720 bin lira aldı.

 

İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, hedef kitlenin 18-40 yaş olduğunu belirterek, desteklemelerin devam edeceğini söyledi. Aktaş, “Bakanlık kabul edilen projeler kapsamında 30 bin liraya varan hibe destekler sundu. Projeyi uygulayan tüm gençlerimize projenin her aşamasında bilgi, belge ve teknik destek verdik. Desteklemelerimiz bundan sonra da devam edecektir” dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler