Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da buzağı kayıplarında korkutucu oran

16 Nisan 2018, Pazartesi 20:08

     


Artan buzağı kayıplarına karşı önlem almak için kolları sıvayan Aydın Süt Üreticileri Birliği Başkanı 5 üyesinin kapısına giderek bilgilendirmede bulunacak. Öte yandan biberon, sinek ilacı ve buzağıların doğum sonrası kordonlarını dezenfekte etmek için sprey dağıtımı yapılacak.

 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başlatmış olduğu’ Buzağılarımız Yaşatalım’ kampanyası kapsamında eğitim seminerlerine devam ederken Aydın Süt Üreticileri Birliği de üyelerinin ayağına giderek buzağı kayıplarını azaltmak adına çalışma başlattı.

 

 

"AYDIN'DA BUZAĞI KAYBI ORANI YÜZDE 15"

Birlik Başkanı Servet Başkaya başlatılan çalışma ile yaklaşık 5 bin üyenin kapısına gidilerek bilgilendirmede bulunulacağını söyledi. Üreticilerin bilinçlenmesi ile buzağı kayıplarının en aza indirilebileceğini belirten Başkaya, “ Aydın’da buzağı kayıpları yaklaşık yüzde 15 oranında . Bu oranın kayıt altına alınmayanları da eklersek korkutucu bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Buzağı kayıplarının en aza indirilmesi için başta üreticilerimizin bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bakanlığın başlatmış olduğu kampanya kapsamında ilimizin değişik noktaların kurum ve kurulular ile birlikte programlar düzenlenmektedir. Ancak her üreticimizin bu programlara katılma durumu söz konusu olmayabilir. Birliğimiz atışı altında yaklaşık 5 bin kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. Üyelerimiz için hazırlamış olduğumuz bilgilendirme broşürü, yeni doğan buzağılarımız için biberon, Hektaş ile yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında verim kaybını en aza indirmek için sinek ilacı ve doğum sonrası buzağıların göbek bağının kesiminden sonra enfeksiyon kapmasını önlemek için sprey dağıtmı yapılacak. Aynı zamanda sahaya inen personellerimiz üreticilermize danışmanlık da yapacaktır. Her türlü bilgilendrmede bulunulacaktır" diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler