Takip Et

SON DAKİKA

Söke Belediyesi günde 122 ton çöp topluyor

16 Ocak 2017, Pazartesi 15:04

     


Çöp, atık toplama ve geri dönüşüm hizmetlerini büyük bir titizlikle sürdüren Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2016 yılında günde 122 ton civarında çöp topladı. Büyükşehir Yasası'ndan sonra 49 mahallede 117 bin kişiye hizmet veren belediyenin aynı yıl içinde topladığı çöp miktarı 44 bin 95 tona ulaştı.

Çöp toplama ve süpürme araçları ile birlikte 30 araçlık filo ile hizmet veren Söke Belediyesi, 2016 yılında ilçe merkezine 457, eski belde ve köylere bin 359 yeni konteyner yerleştirildi. Söke merkezinde de 10 adet yeraltı konteynerinin hizmet vermesi sağlandı. İlçede hizmet veren konteyner sayısının toplam 3 bin 139'a ulaştığı, konteynerlerin sayısının daha da artırılacağı, özellikle eski belde ve köylerde değişimlerin devam edeceği belirtildi.

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI

Söke Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdiği atık ayrıştırma ve ambalaj toplama kutularının sayısını da artırdı. Belediye, 2016 yılında toplam 5 bin 605 ton ambalaj atığı, bin 250 ton atık topladı. Atık pil toplama kampanyalarına devam eden Söke Belediyesi 2016 yılında toplam bin 880 kg atıl pil toplamayı başardı. Ev ve iş yerlerinden toplanan atık yağları da ekonomiye kazandıran belediye, 2016 yılında toplam 690 kg bitkisel atık yağ topladı.

Okullar başta olmak üzere çevre ve geri dönüşüm konusunda eğitim toplantıları düzenleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre mahallelerin tümüne çevreye duyarlı olmayı hatırlatan panolar yerleştirdi. Mobil faraş ekibini 2016 yılında hizmete geçiren müdürlük, belirlenen program dahilinde temizlik çalışmalarını 2017'de de sürdürüyor.

Göreve gelmesinin ardından araç filosuna yapılan takviyelerle temizlik işlerinde yeni dönem başlayacağını söyleyen ve bunu gerçekleştiren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Hizmet alanı ve nüfus yoğunluğu değişen Söke’de temizlik işleri anlayışı da değişti. Elbette eksiklikler olacaktır. Ancak gelen şikayet ve talepler oranında eksikliklerin giderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın da ilçemizin temizliğine katkı sağlamasını istiyoruz. Birlikte yaşadığımız kenti temiz tutmak çok önemli” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler