Takip Et

SON DAKİKA

Koçarlı’nın sorunları TZOB gündeminde

16 Ocak 2017, Pazartesi 15:07

     


Koçarlı Ziraat Odası tarafından düzenlenen Oda Danışma Kurulu toplantısında yöre çiftçisinin ve tarımın sorunları konuşuldu. Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, arazilerini satmamaları konusunda katılımcılara önerilerde bulunurken Koçarlı’nın sorunlarının Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) gündeminde olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantı yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, iki yıllık süreçte ilçede çiftçilerin sorunlarını gündeme getirme konusunda öncü olmak istediklerini belirterek, “Koçarlı başta olmak üzere Aydın genelindeki çiftçilerimizin imkanlarının yetmediğini ve bu sorunlara çözüm bulunması gerektiğini tespit ettik. ‘Arazilerinizi satmayın’ diye çiftçilerimize her zaman söylüyoruz. Çünkü bu araziler ve tarım bize lazım” dedi.

“DERDİMİZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL, ÜZÜM YEMEKTİR”

Ziraat Odası Başkanı Öztürk, Koçarlı’daki sorunların bakanlık ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) konuşulduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Artık bizim dediklerimiz dillenmeye başladı. Yaptığımız öneriler, TZOB’de ve bakanlıkta da gündeme gelmeye başladı. Koçarlı’da tarım için daha iyi neler yapabiliriz, diyerek daha büyük bir toplantı yapmak istedik. Koçarlı’da belli başlı ürünlerimizin yanında hayvancılık yapan vatandaşlarımız da var. Bizim derdimiz, bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Buradan hep birlikte, herkes kendi konuları hakkında bir sonuç çıkartırsa verim elde etmiş olabiliriz. Biz de bunlarla ilgili olarak çıkan sonuçları gerekli yerlere yazalım ve bir dosya halinde iletelim ki birileri bizim sesimizi duysun. Devletimiz de artık bu sorunları duymaya başladı, tarımın önemli olduğunu da görmeye başladı. Tarım çok önemli. Koçarlı’da ilk defa böylesine geniş bir toplantı yapıyoruz. 'Geç kalınmış' demeyelim fakat yapılması ve sürekliliğinin olması gereken bir toplantı.”

Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk başkanlığında gerçekleşen Danışma Kurulu toplantısına Koçarlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Özlem Akan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Yağan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Arif Kurt, Damızlık Birliği Başkanı Sedat Güngör, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Cincin-Çakmar-Zeytinköy ve Boydere Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Remzi Arslan, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ali Tarımcı, Atlas Tarımsal Danışmanlık Şirketi İnanç Okutan ve Raziye Yavaş, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Murat Özbaş, Arıcılar Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler