Takip Et

SON DAKİKA

Engelliler galoş üretimine başladı

16 Ocak 2017, Pazartesi 10:00

     


Karacasu Engelliler Derneği fahri üyesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş’in girişim ve katkıları ile engelliler galoş üretmeye başladı. Dernek çatısı altında galoş üretmeye başlayan engellilerin, evlerinden çıkıp sosyal hayata atılarak, hem derneğe hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor. Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, özel ve kamu kuruşlarının ihtiyacını karşılayacakları galoş üretiminden elde edecekleri gelir ile derneğin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. Dilmen, engelli olsun ya da olmasın gönüllü çalışmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

GALOŞ MAKİNESİ VE HAM MADDESİ AŞKIN MÜDÜR’DEN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş’in girişimleri ve çabasıyla galoş’un ham maddesi ve makinesinin Halk Eğitim Merkezi tarafından karşılandığını belirten Başkan Dilmen, “Aşkın müdürümüz bunu daha evvel Halk Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı Buharkent’te engellilerle hayata geçirdiğini, bize de destek olup ön ayak olabileceğini söylemişti. Sözünde durup iki adet galoş makinesiyle birlikte ham maddesini temin etti. Bize bu imkanı veren Aşkın müdürümden Allah razı olsun. Her zaman yanımızda olduğu için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

ÇALIŞMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Ürettikleri galoşların pazarını da Aşkın Güneş’in bulacağını söyleyen Başkan Dilmen, “Galoş üretimi sayesinde evlerinden çıkıp sosyal hayata atılacak olan engellilerimiz aynı zamanda meslek edinip kendilerine olan öz güvenlerini kazanmış olacakları gibi engelliler arasında birlik beraberlikte sağlanmış olacak. Engelli olmayıp ta gönüllü olarak çalışmak isteyen vatandaşlarımız da gelip galoş üretimine katkı sağlayabilir. Bu vatandaş ile engellilerin kaynaşmasını birbirlerini daha iyi anlamasını sağlar. Gönüllü çalışmak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz” diye konuştu. Dilmen, ileri ki günlerde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde engellilere yönelik takı tasarım kursunun da açılacağını müjdeledi.

Görme engelli vatandaş Ekrem Önem de el yordamı ile galoş yaparak üretime katkı sağlaması dikkati çekti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler