Takip Et

SON DAKİKA

Ekonomi Bakanlığından TOBB'a bağlı oda personeline eğitim

15 Kasım 2017, Çarşamba 13:55

     


Ekonomi Bakanlığı tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalarda görev yapan personelin Ekonomi Bakanlığınca sağlanan destekler ve uygulamalarla ilgili olarak bilgilendirilmesi ve bu personelin iletişim noktası olarak görev yapmasına yönelik olarak, 15 – 17 Kasım 2017 tarihlerinde, Ankara’da eğitim programı gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsaların dış ticaret birimlerinde görev yapan personele, Ekonomi Bakanlığınca sağlanan yatırım ve ihracat destekleri ile dış ticaret mevzuatı ve uygulamaları alanındaki konular, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri tarafından aktarılacak.

Eğitim programı kapsamında;Mal ve hizmet ihracatına yönelik destekler, yatırım teşvikleri, serbest bölgelerde sağlanan avantajlar, dahilde ve hariçte işleme rejimleri, vergi resim ve harç istisnası uygulamaları, ithalatta haksız rekabete karşı yürüttüğümüz korunma önlemleri ve Anti-Damping Uygulamaları ile ithalatta ve ihracatta ürün güvenliği konuları hakkında bilgilendirme yapılacak. 200’e yakın ticaret ve sanayi odası personelini kapsayan eğitim ile ülke genelinde sanayi ve ticaret erbabının ilk temas noktası olan oda ve borsaların bilgi donanımını artırmak ve yenilemek yönleri ile farklılık taşıması amaçlanıyor. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler