Takip Et

SON DAKİKA

Yeşil mandalina tüketimi girdi maliyetini azaltıyor

15 Eylül 2018, Cumartesi 10:13

     


Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Egelinin mandalinayı yeşil tüketmeyi tercih ederek natürel bir seçim yaptığına dikkat çekti, yeşil tüketimin girdi maliyetlerini de düşürdüğünü söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye genelinde taze meyve sebze ihracatının, Ocak-Ağustos döneminde 1,4 milyar dolara, meyve sebze mamulleri ihracatının ise 1 milyar dolara ulaştığını kaydeden Hayrettin Uçak, bazı meyvelerin yeşil de tüketildiğine dikkat çekti.

LEZZET DEĞİŞMİYOR

Özellikle mandalina tüketimine dikkat çeken Uçak, " Mandalinanın yeşil görünüyor olması lezzetini, tadını değiştirmiyor. Mandalina yeşil de tüketilebilir. Ancak, Ege dışındaki bazı bölgeler sarartılmış mandalina tercih ediyor. Biz de bu noktada Ekim ayında toplama işlemini yaparak, sarartma işlemini uyguluyoruz. Sonrasında pazara sunuyoruz. Bu tüketicinin tercihi. Mandalinayı yeşil görmek istiyor.Sanılıyor ki dışı sarı ise lezzeti değişiyor. Şeker oranı neyse yine o dur. Ege bölgesi natürel tüketimi tercih ediyor. Ege bölgesi ağzının tadını biliyor. Oysa mandalina Kasım ayında zaten sararıyor. Ekim ayında kesilecek ve işlem görecek ama maliyet artacak" diyerek "Natürel tüketimden yana olmalıyız" dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler