Takip Et

SON DAKİKA

“Başkan Çerçioğlu’ndan 14-15 aydır randevu alamıyoruz”

15 Mayıs 2020, Cuma 12:41

     


Efeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Çıldır, Ziraat Odaları Başkanları olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı (BŞB) Özlem Çerçioğlu’ndan 14-15 aydır randevu alamadıklarını belirterek, “Önemli bir tarım kenti olan Aydın’da, BŞB Başkanı, Ziraat Odası başkanlarını kabul etmiyor. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ile Meclis Başkanı Mustafa Çıldır, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla tarım arazilerinde üreticileri ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Çıldır, hükümetten ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini dile getirdi.

Aydın’ın verimli tarım arazilerinin jeotermal firmaları tarafından gasp edildiğini belirten Başkan Mustafa Çıldır, “Ülkemizde buğday hasadının başlayacağı bugünlerde, hala buğday ithalatı yapıyor olmamız utanç verici bir durum. Yerli üreticimizi teşvik etmek yerine, ithal edilmesi yanlış bir uygulamadır. Aydın ovalarındaki tarım arazileri içerisine görüldüğü gibi sondajlar yapılıyor ve santraller kuruluyor. Her alana kuyular açılıyor ve çıkan sıcak suyun birbirlerine aktarılması için büyük borular tarım arazilerini kuşatmış durumda. Bizim talebimiz çiftçilerimizin mağdur edilmemesi ve daha ürünü ekerken destekleme primlerinin açıklanmasıdır. Aynı zamanda, verilen primlerin de zamanında ödenmesi” diye konuştu.

“ÜRÜNLERİN VERİMİNİ DÜŞÜRÜYOR”

Önemli bir tarım kenti olan Aydın’da Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından da beklentilerinin olduğunu söyleyen Çıldır, “Tarımın hazırlık döneminde tarlalarımızı karış karış gezdik ve geziyoruz. Bu arada ova yollarımızın durumunu hep birlikte gördük. Bu yönde Aydın Büyükşehir Belediyesinden de beklentilerimiz var. Bu ova yollarının Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından ele alınarak düzgün bir hale getirilmesini ve tozdan bu üreticilerin kurtarılmasını bekliyoruz. Üreticilerimiz zaten sürekli toprak içerisinde çalışıyor ama araç gidiş gelişlerinin yapıldığı yollardan kalkan toz, daha sonra ürünlerimize zarar veriyor. Ürünlerin verimini düşürüyor ve önemli bir kayba yol açıyor” ifadelerini kullandı.

“TARIM KENTİNDE BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN OLABİLİR Mİ?”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun üretici temsilcilerini yok saydığını dile getiren Mustafa Çıldır, “Çiftçilerimiz için bu önemli günde, çok önemli bir sorunumuz daha var. Biz Aydın Ziraat Odaları Başkanları olarak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan 14-15 aydır randevu alamıyoruz ve bizi kabul etmiyor. Sebebini bizde bilmiyoruz ama randevu talebimize geri dönüş yapılmıyor. Düşünebiliyor musunuz? Önemli bir tarım kenti olan Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ziraat Odası başkanlarını kabul etmiyor. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Biz bu durumu abesle iştigal olarak kabul ediyoruz” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler