Takip Et

SON DAKİKA

Teknoloji meraklısı kadınlar fuar gezintisinde

15 Şubat 2018, Perşembe 18:21

     


Sektör temsilcileri ile üreticileri bir araya getiren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ilk gününde yüzlerce kişiyi ağırladı. Fuarın en meraklısı kadınlar oldu. Kadın üreticiler stantları tek tek gezerek bilgi aldı. Teknolojiyi yakından takip eden kadınlar, kaliteli üretimin bilgi ve teknolojiden geçtiğini vurguladı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilen Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının en meraklısı kadınlar oldu. Tarım ve hayvancılık alanında üretim yapan kadınlar, stantları tek tek gezerek bilgi aldı. Kadınlar fuar sonuna kadar, süt sağım ve yem karma makinesi, süt soğutma tankı ve tohum ekme aletlerine kadar üretimdeki birçok kalemi inceleme fırsatı bulacaklarını söyledi. Teknoloji meraklısı kadınlar fuardan beklentilerini şu sözlerle anlattı.

 

TEKNOLOJİK BİR ÜRETİMDEN YANA OLMAK ZORUNDAYIZ

Emine Öztürk: Köşk’ün Yavuzköy Mahallesinden geldim. Yaklaşık 30 adet hayvanım var. İşimizin en zor yanı kış aylarında erkenden kalkarak sağım ve ineklerin bakımı yapmak. En güzel yanı da buzağılarla ilgilenmek, onların karnını doyurmak. Üretici olarak neler var diye bakmaya geldik. Malum üretmek için teknolojiye ihtiyacımız var. Fiyatlar biraz yüksek ama bakmak zorundayız.

Seda Taşkan: Veteriner Teknikeriyim. Eşim Aytekin Taşkan da Köşk'te Veteriner Hekim. Kendisine doğum gününde aldığım buzağıları besliyoruz. Kendisine ilk hediyem buzağılar oldu. Bu sayede üretime başladık. Hedefimiz büyük bir buzağı çiftliği kurmak. Eşim sağlıkları ile ilgilenecek ben de bakım ve beslenmeleri ilgileneceğim. Bu işin en güzel yanı hayvan sevgisine sahip olmaktır. En zor yanı ise beslediğimiz hayvanların herhangi bir sebepten kaynaklı ölmesidir. Hayvanlarımızı ve üretimimizi düşünmek için daha teknolojik bir üretimden yana olmak zorundayız. Yakından takip etmeliyiz. Onun için buradayız.

Necla Gencer: Tarım ile ilgileniyorum.Kestane, incir ve zeytin gibi mahsulleri yetiştirmek istiyorum. Bugün buraya bilgi almaya geldim. Ne gibi aletler kullanılır nasıl ekilir biçilir konuşmaya geldi. Teknoloji üretimin esasıdır. Vazgeçilmez.

Mürüvvet Bozkaya: Söke'nin Bağarası Mahallesinden geldik. Süt sağım makinesi ve soğutma tankına baktık. Sütler çok ucuz. Kaliteyi artırmak için almamız gerekiyor. Yaklaşık 50 baş hayvanım var. Fiyatlar bütçemizin üzerinde. Ama bilgi almak çok önemli. Bizlerde karar vermek için tek tek stantları gezerek karar vermeye çalışıyoruz.

Ayşe Bozkaya: 45 adet hayvanım var. Teknolojiye ilgiliyim. Sağım makinesi ve tank bakmaya geldik. Üretimi hızlandırmak için üretimi hızlandırmak gerekiyor. Yeni biberonlar ilgimizi çekti. Sıcak süt çok ucuz. Sütümüz soğutup değerini artırmak istiyoruz. Sütümüzü değerinde satabilmek için teknolojiyi yakından taklip etmeye çalışıyoruz. Bu fuarda bize çok yardımcı oldu. İlk defa bu fuara geldim. Beğendim.

Filiz Uludağ: Efeler Mesutlu’dan geliyorum. Tarım ve hayvancılık ile uğraşıyoruz. Biz şu anda ilk gezmelere geldik. Tarım makineleri ilgimizi çok çekiyor. Her şey teknolojik oldu. Hepsi ilgimiz çekmek zorunda. Yoksa kaliteli üretimden uzaklaşır ve ürünümüz değerini kaybeder. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler