Takip Et

SON DAKİKA

6. Aydın Tarım Fuarı açıldı

15 Şubat 2018, Perşembe 17:01

     


Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ve sektör temsilcileri ile üreticileri bir araya getiren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını araladı. TARİŞ depolarında açılışı gerçekleştirilen fuarda Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, stantları gezdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Aydın yeni otogar karşısında bulunan Tariş pamuk depolarında gerçekleştirilen fuarda bu yıl 318 yerli ve ulusal firma stant açtı. Fuar, Aydın Ticaret Borsası’nın öncülüğünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TOBB, KOSGEB, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sanayi Odası, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, TÜMSİAD ve Ziraat Mühendisleri Odasının destekleriyle organize edildi.

 

Fuarın açılışı kadın mehteran takımının gösterisi ile başladı.Açılış kurdelasını Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel ve katılımcılar birlikte kesti. Açılışa siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda üretici ve firma temsilcisi katıldı.

 

“AYDIN TARIM ÜRÜNÜ ÜRETİMİNDE BİRİNCİ”

Fuar gezintisinin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Köşger, Aydın'ın birçok tarım ürünün üretiminde Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Bu tarz fuarların çiftçinin teknolojiyle buluşması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Köşger, "Bu tür fuarlarımızı geliştirerek daha iyi hale getirmemiz lazım. Mesela bu fuarımızın bir yeri yok. Bir yer temin edilmesi ve fuarların kurumsal hale getirilmesi lazım. O anlamda da çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

 

“FUARLARA DESTEK VERİYORUZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu standları tek tek gezerek katılımcılar ile sohbet etti. Çerçioğlu, belediye olarak bu tür fuarlara destek verdiklerini, desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Zirai aletler ile gıda ürünlerinin sergilendiği fuar, 18 Şubat tarihine kadar açık olacak. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler