Takip Et

SON DAKİKA

Sigorta acenteleri Kuşadası'nda toplanacak

14 Kasım 2017, Salı 12:43

     


Sigorta acenteleri, sektör sorunlarını Kuşadası'nda yapacakları çalıştayla ele alacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu tarafından 17-19 Kasım tarihlerinde Kuşadası Pine Bay Holiday Resort’te “Gücümüzün farkındayız, ortak hareket için hazırız” sloganıyla düzenlenecek çalıştayda, sigortacılık sektörünün içinde bulunduğu sorunlar tartışılarak, çözüm yolları aranacak. Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi, sigorta sektörünün tüm paydaşlarının katılımıyla 17-19 Kasım tarihlerinde Kuşadası'nda çalıştay düzenleyeceklerini belirterek, çalıştayda sektörün içinde bulunduğu tüm sorunların tartışılacağını ve çözüm yollarının aranacağını söyledi. Sigortacılığın son dönemde bazı sorunlar yaşadığını ifade eden Büyükçelebi, “Sigorta acenteleri sektörel sorunlardan en fazla etkilenen kesimdir. Dağıtım kanalları arasındaki haksız rekabet, her geçen gün daha da kötü bir hal almaktadır. Sözleşmeler, haksız fesihler, komisyon indirimleri, bankalar, brokerler, callcenter, dijital satış, giderlerin artması, poliçe düzenleyememe ve acentelik alamama gibi tüm bunlara benzer onlarca sorunun doğurduğu belirsizlik binlerce acentenin gelecekle ilgili önlerini görememelerine ve yaşama alanlarının daralmasına sebep olmaktadır” dedi.

 

“HİÇBİR KESİM MEMNUN DEĞİL”

Bugün büyük resme baktıklarında şirket-acente-eksper ve hazine gibi sektörün tüm bileşenleri ile sigortalılar dahil hiçbir kesimin memnun olmadığı bir tablo gördüklerini anlatan TÜSAF Başkanı Murat Büyükçelebi, “Bunun sebebini ise sektör bileşenleri arasındaki iletişimsizlik olarak tanımlamak mümkün. Samimiyetle ortak aklı bulmaya çalışmak, tüm sorunları ortadan kaldıracak ve geleceğe güvenle bakan bir sektör oluşturacaktır. TÜSAF, sektöre karşı olan sorumluluğu dolayısıyla tüm bileşenleri bir araya getirerek, kronik sorunların tartışılacağı ve kalıcı çözümlerin üretileceği “Gücümüzün farkındayız, ortak hareket için hazırız” sloganıyla bir ön çalıştay yapma zorunluluğu hissetmiştir” diye konuştu.

 

“ÇALIŞTAY, BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Büyükçelebi, çalıştayın sektörün tüm paydaşlarının bir araya geleceği ilk organizasyon olması yönüyle büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Çalıştayda acente özlük hakları, acente şirket ilişkileri, mesleki yeterlilik, trafik sigortası, DASK otomatik yenileme uygulaması, tüketici bilinçlendirme, Şirket-Acente-Devlet ilişkileri, pazar payının artırılması gibi konular hakkında fikir alışverişinde bulunacağız. Devlet kanadında sektör büyüme önerileri getirilecek. Devlet, şirket ve acente iletişim sorunları gündeme getirilecek. Dijital altyapı ile ilgili sorunları da konuşacağız.”

Amaçlarının yaşanan tüm sorunların aşılarak sektörün büyümesini sağlamak olduğunu aktaran TÜSAF Başkanı Murat Büyükçelebi, çalıştaydan önemli sonuçların çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler